İYİ Parti, CHP ve SP şeker fabrikasına yürüdü

İYİ Parti, CHP ve SP şeker fabrikasına yürüdü
İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanları, Kastamonu Şeker Fabrikası'nın satılmaması için ortak etkinlik düzenledi.

İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanları, özelleştirme kapsamında bulunan 14 şeker fabrikasından biri olan Kastamonu Şeker Fabrikası'nın satılmaması için, şehir merkezinden Taşköprü yolunda bulunan fabrikaya yürüdü.

20 kilometrelik mesafeyi ellerinde "Şeker Fabrikası Kastamonu'dur. Satılamaz!" yazılı dövizlerle yürüyen 3 il başkanına, Şeker Fabrikaları eski Genel Müdürü Seyit Yücel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da destek verdi.

1ffa9de9-36f4-4d43-9823-2438f24c63ec.jpg

Şeker yürüyüşüne güzergah üzerinde bulunan köylüler de katıldı. Yürüyüşün son bulduğu Kastamonu Şeker Fabrikası önünde Şeker-İş Şube Başkanı Ali Çuhadaroğlu, fabrika çalışanları ve pancar ekicileri tarafından karşılanan 3 il başkanı, burada kısa bir konuşma yaptı. 

73916e07-e0dc-43f0-9458-95844a3ab7da.jpg

"ŞEKER İÇİN KULİS YAPACAĞINA, FABRİKALARA SAHİP ÇIKAMADIĞINI SÖYLE"

CHP İl Başkanı Hasan Baltacı konuşmasında, "Vatana şeker fabrikasına sahip çıkmakla olur. Şeker, kızlarımızın çeyizi, oğlumuzun düğünü, çocuklarımızın okuması, ninemizin dedemizin hac parası demektir. İktidarın Kastamonu milletvekillerinden biri bu fabrikanın olduğu köyden. İstanbul'da şeker için kulis yapacağına gel mertçe köylülerine fabrika sahip çıkamadım diye söyle" ifadelerini kullandı.

hasan.jpg

"2017'DE NBŞ'NİN ETKİSİYLE 4 BİN BEBEK KANSER TEDAVİSİ GÖRDÜ"

İYİ Parti İl Başkanı İlhan Engin ise, hükümete uyarılarda bulunarak, "2017 yılında 4 bin bebek kanser tedavisi gördü. Bu, NBŞ'nin etkisidir. Şeker Fabrikaları özelleşip pancar üretimi yok olunca bir de bu sayının ne olacağını düşünün. Benim şeker ile alakam sadece çayıma attığım yarim kesme şeker. Ama şeker fabrikasının Kastamonu'da dönen her tekerlekte emeği, esnafın bereketi demektir. Fabrika satılırsa Kastamonu'da pancar veresiye bitecek" şeklinde konuştu.

ilhan.jpg

İlgili Haberler