Meral Akşener Olimpiyat Oyunları'nda tarih yazan kadın boksörleri kutladı

Meral Akşener Olimpiyat Oyunları'nda tarih yazan kadın boksörleri kutladı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli ile 51 kiloda gümüş madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu'nu tebrik etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları''nda boksta kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli ile 51 kiloda gümüş madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu''nu kutladı.

Akşener, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"Tokyo 2020''de üstün bir başarı sergileyerek;

Altın madalya kazanan #BusenazSürmeneli''yi ve gümüş madalyanın sahibi Buse Naz Çakıroğlu''nu yürekten kutluyorum.

Başarılarınız daim olsun..."

OLİMPİYATLARDA İSTİKLAL MARŞIMIZI DİNLETTİ

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları''nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli, madalyasını düzenlenen törenle aldı. Kokugikan Arena''da yapılan törende, 69 kiloda altın madalya elde eden Busenaz, İstiklal Marşı''nı Tokyo''da dinletti.

Altın madalyasını alan Busenaz, İstiklal Marşı''nı söylerken göz yaşlarına hakim olamadı. Bu kategoride gümüş madalyayı Çinli sporcu Hong Gu, bronz madalyaları ise Hindistan''dan Lovlina Borgohain ile ABD''den Oshae Jones kazandı.

102 VE 103. MADALYALAR KADIN BOKSÖRLERDEN

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları''nda milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli''nin elde ettiği dereceler ile Türkiye''nin toplam olimpik madalya sayısı 103''e yükseldi.

Dünyanın en büyük spor organizasyonunda ilk olarak Londra 1908''de temsil edilen Türkiye, Tokyo 2020''ye kadar 6 farklı branşta 39 altın, 25 gümüş ve 27 bronz olmak üzere 91 madalya topladı.

İlgili Haberler