İYİ Parti heyeti engellilerin sorunlarını konuştu

İYİ Parti heyeti engellilerin sorunlarını konuştu
İYİ Parti Dezavantajlılar Grup Başkanlığı sırasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz ve Zabıta Daire Başkanı Mustafa KOÇ’ u makamlarında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

İYİ Parti heyeti engellilerin sorunlarını konuştu

ANKARA- ÇANKAYA / ABDULLAH MUTLU / YENİÇAĞ

İYİ Parti Dezavantajlılar Grup Başkanlığı  tarafından ilk ziyaret BELTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz’a yapıldı. İYİ Parti Dezavantajlılar Grup Başkanı Hüseyin Özlük ve yardımcısı Abdullah M. Tokgöz özellikle engellilere yönelik planlanan Halk Ekmek satış noktaları ve bu konuda istismarın önlenmesi için atılacak adımlar konusunda öneri ve görüşlerini Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz’a aktardılar. Alparslan Yılmaz geçmiş dönemde çokça istismara yol açan bu konuda gerekli adımları attıklarını ve bundan sonra hakkaniyete uygun , adil bir politika izlediklerini, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın her konuda olduğu gibi engellilere verilen hizmetlerde de hassas ve duyarlı bir yaklaşımı olduğunu iletti.

İYİ Parti Dezavantajlılar Grup Başkanı Hüseyin Özlük ise İYİ Parti‘nin engelliler politikasının “hak temelli” bir yaklaşıma sahip olduğunu Genel Başkan Meral Akşener’in gözetimi ve Toplumsal Politikalar Başkanı Av. Ünzile Yüksel’in  koordinasyonunda “engelli haklarının” takipçisi olduklarını söyledi. 

MUSTAFA KOÇ: SİMİT CAMEKANLARI ENGELLİLERİNDİR

İYİ PARTİ Dezavantajlılar Grup Başkanı Hüseyin Özlük ve Yardımcısı Abdullah M.Tokgöz ile Ortopedik Özürlüler Dernek Başkanı Kemal Kart,  Ankara BB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç’la görüşmelerinde engellilere yönelik projeleri hakkında bilgi vererek, Zabıta Dairesi ile iletişim ve işbirliği çerçevesinde özellikle simit camekanlarının gerçek hak sahipleri olan engellilerce kullanımının önemini vurguladılar.

Ankara Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ise konu hakkında hassasiyetlerini ve hakkaniyete uygun dağıtımı nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.

Başkan Koç, daha önceki yıllarda karşılaşılan istismar ve zorla alıkoymaların önüne geçtiklerini söyledi. Projeler konusunda belediyenin ilgili birimleri ile diyalog ve iş birliği  içinde olacaklarını, kapılarının tüm engelli vatandaşlara açık olduğunu belirtti.