İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Giresun, Trabzon ve Samsun...

İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Giresun, Trabzon ve Samsun...
İYİ Parti Giresun, Trabzon ve Samsun İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kala Trabzon, Trabzon ve Samsun il başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

“İKTİDAR PARTİSİ ESKİ TEVECCÜHÜ GÖRMÜYOR”

Giresun’da iktidar partisi eski teveccühü görmüyor diyen İl Başkanı İbrahim Önal, Sabah 4 buçuğa kadar çalışıyoruz. Dur durağımız yok. Sandık güvenliği çalışmalarımız da devam ediyor. Her sandığa hukukçularımızı dağıttık. Geçtiğimiz günlerde bu konuda CHP ve SP’nin il başkanlarıyla da görüştük. Birbirimize zayıf olduğumuz köylerde destek olacağız Giresun’da rüzgarı arkamıza aldığımızı düşünüyorum. En az 2 milletvekili çıkartacağız. Millet İttifakı, memleketimizde oldukça olumlu karşılandı. Giresun’da iktidar partisi eski teveccühü görmüyor. En büyük teveccühü biz ve Saadet Partisi görüyor” şeklinde konuştu.

“GERİ DÖNÜŞLERDEN ÇOK MEMNUNUZ”

Trabzon’da vatandaşa kendilerini çok rahat ifade ettiklerini söyleyen İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, şöyle konuştu: “Trabzon’da yaklaşık 20 adet adaylık başvurumuz var. Milletvekili adaylarımız da sahaya inmeye başladı. Her adayımız farklı ilçede. Trabzon halkının Meral Hanım’a ilgisi müthiş. Hedefimiz 3 milletvekili. Seçimlerin öne alınması da bizi açıkçası olumsuz etkiledi. Ama bunlara rağmen biz geri dönüşlerden çok memnunuz. Kendimizi burada çok kolay ifade edebiliyoruz. Adaylarımız belli olduktan sonra programımız iyice netleşir. Ve ondan sonra buradaki yerel medya ile ilgili bir program yapacağız.”

“GÜNEŞ GİBİ DOĞACAĞIZ”

Adaylık için yoğun bir başvuru olduğunu belirten İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, “58 kişilik bir aday adayı listemiz var. Samsun’da durumumuz iyi. Ki bunu da aday adayı sayımızdan anlayabilirsiniz. Adaylarımızın hepsi Samsun için bir şeyler yapmak isteyen, şehri için elini taşın altına sokmak isteyen insanlar. Aday adaylarımız sahada bütün teşkilatları dolaşarak kendilerini tanıtacaklar. İlk olarak planımız bu. İkinci planımız da zaten mecliste çoğunluğu yakalamak ve Meral Hanım’ı cumhurbaşkanı yapmak. Buna da inanıyoruz. Türk Milletinin üzerine güneş gibi doğacağız. 25 Haziran akşamı için çalışmalara şimdiden başladık” dedi.

“KİMSE BİZİM OYLARIMIZA GÖZ DİKMESİN”

"Samsun'da birinci parti olacağız, 9 milletvekilinden en yüksek sayıyı alacağız” diyen Süslü, “AKP Samsun’u küme düşürmüştür. Bu yüzden biz İYİ’ler olarak en yüksek sayıya talibiz. Sandık güvenliği için CHP’yle görüşmelerimiz var. Her sandığın başında mutlaka İYİ Partili, CHP’li, Demokrat Partili, Saadet Partili müşahitler bulunacak. Birinci önceliğimiz İYİ Parti’nin oylarına sahip çıkmak. İYİ Parti olarak kimsenin oyunu istemiyoruz. Ama kimse de bizim oylarımıza göz dikmesin. Türkiye’ye adaleti sandıklardan başlayarak getireceğiz. Daha önce muhalefetteki arkadaşlar sandıklara çok sahip çıkamadılar. Bunun sebebi de belki partilerinden umutları olmamalarıydı. Ama İYİ Parti’nin olduğu yerde umut vardır. Sandıklara sadece müşahitler değil oy veren İYİ Partililer de sahip çıkacak. Ve 25 Haziran sabahına güneş gibi doğacağız" ifadelerini kullandı.

"DUYGULANDIRAN BİR TABLO"

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifakına da değinen Süslü, "Şehrimizde Millet İttifak’ına bakış da iyi durumda. İttifakın sadece siyasal iktidara karşı değil; haksızlığa, hukuksuzluğa, parlamenter demokrasiye dönmek için olduğunun farkındalar. Çatışan siyaset ortamında böyle bir birliktelik olması da baktığınızda duygularından bir şey” diye konuştu.

İlgili Haberler