İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: İzmir, Denizli, Aydın

İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: İzmir, Denizli, Aydın
İYİ Parti İzmir, Aydın ve Denizli İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kala Aydın, Denizli ve İzmir il başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

“İZMİR’DE İKİNCİ PARTİ OLMAK MUTLU ETMEZ”

Teşkilat olarak sandık güvenliğine büyük önem verdiklerine dikkat çeken İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, İzmir’de ikinci parti olmalarının mutlu etmeyeceğini söyledi. Ükünç şöyle konuştu: “İzmir’de seçim çalışmalarımız başladı. Aynı zamanda parti içi eğitim çalışmaları, sandık güvenliği çalışmaları devam ediyor. Aday adaylıklarının kesinleşmesine belli bir süre var. İlçe teşkilatlarımız zaten sahadalar. İmza sürecinden çıktık. Seçim koordinasyon merkezi kuruyoruz. Partiye olan teveccüh Türkiye genelinde nasılsa, İzmir’de bir tık ötede… İzmir’de hem partimize hem de genel başkanımıza teveccüh çok iyi… Hedefimiz genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak, partimizi de birinci parti yapmak… İzmir’de ikincilik bizi mutlu etmez.”

“AYDINLILAR İLGİSİNİ İLK GÜN GÖSTERDİ”

“Öncelikle vatandaşımızın Aydın’da İYİ Parti’ye teveccühü beklediğimizin üzerinde” diyen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, “Bunu zaten Sayın Akşener’e ilk günde 5 bin imza vererek ortaya koydular. Aydın’da hedefimiz birinci parti olmak.  Bunun emarelerini milletvekilliği aday adaylığında da görüyoruz. Şu anda Aydın’da 30’un üzerinde adaylık başvurusu gerçekleşti. Aday adaylarımızı 17 ilçemize gönderip çalışmalara hız kazandırıyoruz. Aydın’ın en büyük pazarı, Salı pazarına 12 adayımızla çıkartma yaptık. Bütün pazarı dolaştık, hemşerilerimizle kucaklaştık. Görmüş olduğumuz ilgi, alaka bizleri ziyadesiyle memnun etti. Aydın’da inanıyoruz ki, birinci parti İYİ Parti olacak” şeklinde konuştu.

“ÇOBAN ATEŞİ DENİZLİ’DE YAKILDI”

Milletvekilliği adaylığı için kurucu il başkanlığı görevinden istifa eden İYİ Parti Denizli eski İl Başkanı Yasin Öztürk, çoban ateşini Denizliler yaktı dedi. Öztürk, “İYİ Parti’ye Denizli’de teveccüh çok iyi… Bu konuda da İYİ Parti’nin Türkiye’de alacağı ortalamadan çok çok iyi çıkacağını düşünüyorum. Aday adaylarımızın çokluğu da Denizli’deki teveccühün bir göstergesi. Tam sayıyı bilmemekle beraber, genel merkezden bir sayı gelmedi ama bizim bildiğimiz 27’ye yakın aday adayımız var. Denizli’deki vatandaşlarımızın çoğu, çoban ateşinin Denizli’de yandığının farkında ve bilincinde. Meral Hanım’a özel bir ilgi ve teveccüh söz konusu…” diye konuştu.

“ÖZEL ZİYARETLER YAPIYORUZ”

Aday adaylığından dolayı görevini Hasan Akgün’e devrettiğini belirten Öztürk, partisinin seçim çalışmalarına değindi. Öztürk, “Şahsi olarak, istifa ettikten sonra 10-15 gündür doğru dürüst partiye gitmiyorum. Neden gitmiyorum, onu söyleyeyim. Bir kere partiye gelen insanlarımız zaten İYİ Parti’ye gönül vermiş insanlar. Dışarda İYİ Parti’ye oy verme eğilimi daha düşük, etkinliği olabilecek özel ziyaretler yapıyorum. 21 Mayıs’a kadar sıralar belli olacak, sıralar netleştikten sonra buna pek fırsat ve imkân olmaz.  Yarından itibaren il yönetimimiz aday adayı olan arkadaşlarla toplantı yapacak. 21’ine kadar bir program hazırlayıp, çalışma yaptıracak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler