İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Kocaeli, Çanakkale ve Edirne...

İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Kocaeli, Çanakkale ve Edirne...
İYİ Parti Kocaeli, Çanakkale ve Edirne İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kala Kocaeli, Çanakkale ve Edirne il başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

Ümit Karadağ / Yeniçağ

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman:

İktidar partisini bir kenara bırakıyorum, en çok aday adaylığı başvurusu olan partiyiz. Ve aday adaylarımız son derece kaliteli isimlerden oluşuyor. Yani bırakın milletvekilliğini, bir bakanlar kurulu bile çıkar bu listeden. Dün aday adaylarımızın tanıtımı yaptık Wellborn Otel’de… Katılım gayet güzeldi. 30 tane mahalle temsilciği ve irtibat büromuz kuruldu. Milletvekilli aday adaylarımız sahada... Seçim koordinasyon merkezlerimizin plan ve program çerçevesinde devam ediyorlar. 13 vekil çıkabiliyor Kocaeli’nden biz 6 vekil çıkarmak istiyoruz. Millet İttifakı’na halkın teveccühü çok yüksek… Derinden, dipten sert bir dalga geliyor. İttifak içerisinde yer alan diğer partilerin temsilcileri ile seçim güvenliği için Pazar günü bir araya geleceğiz. Kırmızı sandıklar diye belirlediğimiz sonuçlarından şüphe ile bakılan sandıklara yoğunluk vereceğiz.

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Eşref Bener Varol:

Çanakkale’de bizim 10 aday adayımız var. Bu kentte Meral Hanım’a ve İYİ Parti’ye yaklaşım gayet olumlu… İlçelerde ve köylerde de durum böyle. CHP’li arkadaşlarımız da Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meral Hanım’ın ikinci tura kalması halinde yarışın kazanılacağını düşünüyor. MHP’den zaten büyük bir yöneliş oldu. Keza AK Parti’den de var. Burada gittikçe eriyen bir AK Parti var, sahaya inemiyorlar. Biga, Çan, Gelibolu güvendiğimiz yerler… Teşkilatımız koşturuyor. Aday adaylarımız belli olduktan sonra semt pazarlarına çıkartma yaptılar. Çarşı, Pazar esnafından olsun, ilk defa gittiğimiz yerler olsun, güzel karşılık alıyoruz. Parti bizden önde koşuyor açıkçası… Çanakkale insanın tercihleri, yaşayış tarzı Anadolu’dan çok farklıdır. Partimiz Türkiye ortalamasının üstünde olur.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Mete Türkkay:

Süreç oldukça kısa. Buranın ilçe sayısı mahalle sayısını göz önüne alıp, görev paylaşımı yaparak sahaya iniyoruz. Medyanın aleyhimize davranması, bizi daha çok sahaya inmeye zorladı. Aslında çok da iyi oldu. Olabildiğince çok insanla sıcak temasa giriyoruz. Tanışıyoruz, dertleşiyoruz, ülkeyi konuşuyoruz. Vatandaş elini sıktığı insanı değerlendiriyor ilk önce. Edirne’ye ilgili bir sıkıntımız yok. Zaten buranın yapısı belli, çıkan hayır oranı belli. O yüzden ben Millet İttifakı’na, Edirne’den hatırı sayılı bir oy çıkacağını düşünüyorum. Edirne’nin siyasi yapısına baktığımızda merkez sağ, milliyetçi seçmenin çok olduğu görülüyor. Biz bu oyların hepsine talibiz. 11 tane aday adayımız var. Edirne 4 vekil çıkarıyor. Bizim hedefimiz İttifak olarak, buradan 4 vekil çıkarmak. Böyle de olacağına inanıyorum.

İlgili Haberler