"İYİ Parti iyi adaylarla çok iyi sonuç alacak"

"İYİ Parti iyi adaylarla çok iyi sonuç alacak"
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Celal Karapınar, “AKP ile MHP birlikte hareket edince bir çok ilde İYİ Parti bunların karşısındaki en güçlü parti durumuna geliyor. Göstereceğimiz iyi adaylarla iyi sonuç alacağız” ifadesini kullandı.

Yerel seçimlerle ilgili olarak partisinin hedeflerini açıklayan  İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Celal Karapınar, "İyi adaylarla iyi sonuç alacağız" dedi. İYİ Parti'nin Türkiye'nin kilit partisi haline geldiğini kaydeden Celal Karapınar bu yarışta en büyük avantajlarının Türk milletinin İYİ Parti lideri Meral Akşener'e siyasi duruşuna duyduğu güven ve sevgi olduğunu söyledi. Özellikle Ankara ve Mersin'de İYİ Parti'nin seçimi kazanmasının sürpriz sayılmamasını isteyen Celal Karapınar şu değerlendirmeyi yaptı:

"AKP ile MHP birlikte hareket edince bir çok ilde İYİ Parti bunların karşısındaki en güçlü parti durumuna geliyor. Bu birliktelikten hoşlanmayan çok sayıda seçmenin tercihi de bu durumda İYİ Parti olacaktır. AKP'nin belediyedeki yolsuzluklarından halk bıkmış halde. MHP'nin belediye başkanlığı kazanmak gibi bir derdi olmadığı gören seçmeni ise İYİ Parti adaylarına oy vermeye hazır. Ziyaret ettiğimiz bütün sivil toplum kuruluşları, esnaf, 'İyi aday gösterin İYİ Parti'ye oy verelim' diyorlar. Biz de iyi adaylar gösterip iyi sonuç alacağız Vatandaş İYİ Parti'ye güveniyor. Adaylarımızın belirlenmesinin ardından kapı kapı dolaşarak, çok çalışarak, partimize uygulanan medya ambargosunu da aşarak seçimlerin başarılı partileri arasında yer alacağız. Kazanacağımız belediyeler arasında İstanbul ilçe belediyeleri de olacağını şimdiden müjdeleyebilirim."

1-20181017183140.jpg

Türkiye'deki mevcut siyasi iklimin demokrasiye uygun olmadığını da vurgulayan Celal Karapınar, bu konuda da şu tespitte bulundu:

"Ülkede bugün yönetime karşı sevgiden değil korkudan kaynaklı bir saygı var. Bir korku imparatorluğu yargıyı, bürokrasiyi, basını ve halkı baskı altına almış durumda. Ekonomimizin kötüye gidişinin ardında da bu kurulmuş olan korku imparatorluğunun olumsuz etkisi var. Yönetime duyulan saygı korkudan değil sevgiden kaynaklı olmalı. Sağlıklı bir demokrasi için bu şarttır."