İYİ Parti İzmir'den Farkındalık Merkezi'ne ziyaret

İYİ Parti İzmir'den Farkındalık Merkezi'ne ziyaret
İYİ Parti İzmir Toplumsal Politikalar Başkanı Ayhan Koç öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2016 yılından bu yana hizmet vermekte olan ,engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaşmış oldukları güçlüklere dikkat çekmek ve ziyaretçilere bu zorlukları bir nebze olsun yaşayarak hissettirmek amacıyla kurulmuş bulunan Farkındalık Merkezini ziyaret ettiler.

Gizem Albaş / İzmir / Yeniçağ

Ziyarette İYİ Parti İzmir STK Başkanı Fisün Örük, İYİ Parti İzmir Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem, Seçim ve Hukuk işleri Başkanı Ülkü Doğan, Engelli Komisyonu Başkanı Filiz Çuhadaroğlu ve Komisyonlara üye arkadaşlarımız yanı sıra Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, yönetimi ve Güzelbahçe belediye meclis üyesi Gizem Albaş, Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür ve yönetimi, Aliağa ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi Sedat Sarı da katılımları ile destek oldular.

2 saat süren program boyunca Merkezde bulunan görme ve ortopedik engelliler alanı tekerlekli sandalye parkuru öğrenme güçlüğü ve üstün yetenekliler alanı ve otizm labirentinde bu engel gruplarının günlük yaşamlarında karşılaşmış oldukları zorlukları uzmanlar eşliğinde deneyimlediler.

Bu deneyim bireylerin engelli değil aslında engellenen olduğunu farkına vardıklarını ifade eden partililer, dezavantajlı tüm bireyler için Parti olarak var gücümüz ile çalışacağız diyerek duygularını ifade ettiler. Türkiye’de tek olan Farkındalık Merkezinin örneklerinin ülkemizin her yerinde olması gerektiğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.