Meral Akşener’den Türk Dil Kurumu mesajı

Meral Akşener’den Türk Dil Kurumu mesajı
İYİ Parti lideri Meral Akşener Türk Dil Kurumu’nun (TDK) 90. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından mesaj paylaşarak; "Türk dili; Türk milletinin kalbidir, zihnidir." Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün önderliğinde kurulan #TürkDilKurumu''muzun 90. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum...”  ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

TDK nedir, ne zaman kuruldu?

Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçeyi incelemek ve Türkçenin gelişmesi için çalışmak amacıyla 12 Temmuz 1932''de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan kurumdur. Türkiye''nin başkenti Ankara''da yer alan kurum, Türk dili üzerine çalışmaların yapılıp yayımlandığı bir merkezdir.

Türk Dil Kurumu 1955''ten başlayarak çeşitli dallarda ödüller verdi. Ödüller her yıl 26 Eylül Dil Bayramı''nda Ankara''da yapılan törenle sahiplerine verilirdi. Ödül verilen dallar farklı yönetmeliklere göre zaman zaman değişirdi. 1983''te Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesine alındıktan sonra Türk Dil Kurumu ödülleri kaldırıldı. (Vikipedi)

İlgili Haberler