Malatya'da İYİ Parti'ye bir saldırı daha!

Malatya'da İYİ Parti'ye bir saldırı daha!
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal'a dün akşam saatlerinde yapılan saldırının ardından bugün evrak için gittiği Asayiş Şube önünde kendisini bekleyen İYİ Partililere 30-40 kişilik bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal'ın kendisine ait diş kliniğinden çıktığı sırada saldırıya uğradığı öğrenildi.

Kanalboyu Caddesi'ndeki klinikten çıktığı sırada 4 kişi tarafından darp edilen Özdal, hastaneye kaldırıldı.

Hayati tehlikesi bulunmayan Özdal, kendisini darp eden şüphelilerden şikayetçi oldu. Polis, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 4 kişiyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. İddiaya göre emniyette olayı kendilerinin yapmadıklarını söyleyen 4 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.8d1c1a3e72481a302696efd95d7e0cd9.jpg

BUGÜN TEKRAR SALDIRDILAR

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal (48), dün kendisine ait diş kliniğinden çıktıktan sonra kimliği belirsiz 4 kişi tarafından tartaklandığı iddiasıyla polise başvurmasının ardından, bugün evrak için gittiği Asayiş Şube önünde 30-40 kişilik bir grup tarafından yanındaki partililerle saldırıldı. Kavgada, 4 kişi yaralandı.

81fc5f596c873972e12334bfa0cedbbb.jpg

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal Asayiş Şube Müdürlüğü’nde iken yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Özdal, şunları kaydetti:

“Bu saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Biz İYİ Parti olarak yurdumuzdaki yanlışları en yüksek perdeden ifade etmeye devam edeceğiz. Atatürk mirası Cumhuriyetimize dört elle sarılacağız güçleştirilmiş parlamenter demokrasiyi savunacağız. Söylediğimiz gerçekler biliyoruz ki acıtacak, tehditler alacağız, yıldırılmaya çalışacağız ama unutulmasın ki asla yılmayacağız. Yılmayacağız, çalışacağız, mevcut durumu anlatacağız ve başaracağız.”

KORAY AYDIN: "HESABI SORULACAK"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın yapılan saldırının ardından açıklama yaptı.

Saldırının hesabının yargıda sorulacağını vurgulayan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Malatya İl Başkanımız Gökmen Kenan Özdal'a yapılan saldırıyı @iyiparti ailesi olarak nefretle kınıyoruz. Genel Başkanımız Sayın @meral_aksener'in talimatıyla saldırının araştırılması için görevlendirilen heyet Pazartesi Malatya'da olacak, saldırının hesabı yargıda sorulacaktır.

Biz @iyiparti ailesi olarak mücadelemizi şiddete bulaşmadan, hukuk, demokrasi ve milletimize hizmet yolundan sapmadan yürütmeye kararlıyız. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in dediği gibi: 'Fikirler, kaba kuvvetle değil, ancak kendilerinden daha güçlü fikirlerle mağlup edilebilirler.'

Saldırıdan haberim olmasının akabinde Malatya İl Başkanımız Sayın Gökmen Kenan Özdal'la görüştüm, @iyiparti ailesi adına geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Başkanımızın sağlık durumu çok şükür iyidir. Saldırının hesabının yargıda sorulması için gerekli girişimler başlatılmıştır."

ekran-alintisi-590.jpg

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI'NA DA SALDIRI

Gökmen Kenan Özdal'in 4 kişi tarafından darp edilmesinin ardından İYİ Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Levent Ekinci ve parti yöneticilerine de saldırı yapıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Emre Kartal, "Malatya il başkanımız Gökmen Özdal’a dün yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bugün de aynı odaklar Gençlik Kolları İl Başkanımız Levent Ekinci ve parti yöneticilerimize saldırmışlardır. Kendi siyasetlerini terk edip, başka siyasetlerin esiri olanlara yakışan hareketler bunlar. Gökmen başkana, Levent başkana ve partililerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Partimiz bu hadisenib sonuna kadar takipçisi olacak ve hukuk çerçevesinde hesabını soracaktır." paylaşımında bulundu.

eeee-001.jpg

İlgili Haberler