İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor

İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor
İYİ Parti'nin Afyonkarahisar Çalıştayı Genel Başkan Meral Akşener'in konuşması ile tamamlandı. Akşener, olağanüstü kongreye gitme kararı aldığını açıkladı.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, bir ay içerisinde olağanüstü kongreye gidileceği belirtildi. 

Alınan kararla ilgili olarak "seçim sonrası güven tazeleme" değerlendirmesinde bulunan İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, Meral Akşener'in genel başkanlığa tekrar aday olacağını söyledi.

Başka bir aday çıkmayacağını düşündüğünü ifade eden Andican, "Genel başkan bitiriş konuşmasını yaparken, bütün görüşleri değerlendirdiğini ve olağanüstü kongre kararı verdiğini açıkladı. Bu kongre, herkesin aday olabileceği bir kongre. Eğer aday olmayı düşünen arkadaşlar varsa, çıksınlar kendilerine ne kadar destek olduğunu görsünler.

Ben başka bir aday çıkacağını sanmıyorum. Çünkü bu partinin kararı değil. Sayın genel başkanın kararı. Dolayısıyla başka bir adayın çıkacağını tahmin etmiyorum. 3-4 kişinin eleştirileriyle kongre kararı alarak, Sayın Akşener büyük bir demokratik tavır göstermiştir" dedi.

KORAY AYDIN: LİDERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Konuyla ilgili bir açıklama da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan geldi. En kısa zamanda kongre yapacaklarını belirten Aydın, "Meral Hanım dışında bildiğim bir başka aday yok. Kendisine yüzde 100'e yakın destek olacağını düşünüyorum. Liderimizin arkasındayız. Başka arzu eden olursa çıksın aday olsun. Bu konuda delege arasında müthiş bir mutabakat var. İYİ Parti yeniden küllerinden doğacak. Bu Türk demokrasisine de örnek olsun" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: "MERAL HANIM TALEP OLMAMASINA RAĞMEN KONGRE KARARI ALDI" 

Koray Aydın'ın ardından Özdağ'da açıklamalarda bulundu. Çalıştayda kongre talebi olmamasına rağmen İYİ Parti liderinin kongreye gittiğine dikkat çeken ve "Bunun adı demokrasidir" diyen Özdağ, Akşener'e destek verdi.

Özdağ, "Bence çok verimli bir çalıştay gerçekleşti. Kurucuları, üyeleri, il başkanları ve milletvekillerinin katıldığı bir çalıştaydı. Ve bu çalıştay çerçevesinde bütün sıkıntılar, güçlü noktalar, zayıf noktalar yazılı hale getirilerek hızla raporlaştırıldı. Sonra ikinci günde toplu ve serbest konuşma ortamında arkadaşlarımız katkılarını gerçekleştirdiler. Genel Başkanımız seçimle ilgili olarak tüm sorumluluğu üzerine aldığını, çalıştayda böyle bir talep gelmemesine rağmen tüzükteki hakkını kullanacağını ve olağanüstü kurultaya gitme kararı aldığını söyledi. Ben başka aday çıkacağını düşünmüyorum. Çalıştayda böyle bir talep olmamasına rağmen Meral Hanım kongre kararı aldı. İşte bunun adı demokrasi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler