İYİ Partili Yağan: Milleti açlığa mahkum ettiniz

İYİ Partili Yağan: Milleti açlığa mahkum ettiniz
İYİ Parti Sarıçam Grup Başkanvekili Osman Nuri Yağan “Elektrik, doğalgaz, benzin ve iğneden ipliğe kadar yapılan fahiş zamlar ortadayken, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamı ciddiye alınamaz.” İfadelerini kullandı.

Yeniçağ / Ankara- Yalçın Memiş 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), vatandaşların evlerinde kullandığı elektriğe 1 Ocak itibarıyla zam yapıldığını açıkladı. 150 kWh’e kadar olan ve bunu aşan elektrik tüketimi için getirilen kademeli tarifeye tepki gösteren İYİ Parti Sarıçam Grup Başkanvekili Osman Nuri Yağan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarıyla karşı karşıyayız” dedi

İYİ Parti Sarıçam Grup Başkanvekili Osman Nuri Yağan “Elektrik, doğalgaz, benzin ve iğneden ipliğe kadar yapılan fahiş zamlar ortadayken, TÜİK''in açıkladığı enflasyon rakamı ciddiye alınamaz. Enflasyona ezdirilen memur, işçi ve emekliye acilen ek zam verilmelidir. Kesin çözüm için derhal sandık gelmeli; bu iktidar gitmelidir!” diye konuştu.

Yağan “Emekliye sadece enflasyon oranında zammı yeterli görüp, asgari ücretin 4250 TL olduğu bir dönemde emeklilerin kahir ekseriyetini 2500 TL’ye mahkûm ettiniz. Dünyada emeklisine en az değer veren hükümet olarak tarihe geçiyorsunuz. Yazıktır, günahtır, ayıptır” dedi.