İYİ Parti Sözcüsü Kavuncu: Cavadbeyli Türkiye'nin şerefidir

İYİ Parti Sözcüsü Kavuncu: Cavadbeyli Türkiye'nin şerefidir
İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, İran'a teslim edilmesi gündemde olan Tebrizli Rahim Cavadbeyli ile ilgili açıklamada bulundu.

İran'da Türk milliyetçiliği yaptığı için suçlu ilan edilen ve 4 yıldır Türkiye'de yaşayan Rahim Cavadbeyli, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi'nin gözetimindeydi.

2 Ağustos'ta gözaltına alındıktan sonra Van'daki mülteci kampına gönderilen Azerbaycan Türk'ü Cavadbeyli'nin İran'a teslim edileceğine dair söylentilere İYİ Parti'den tepki geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Kavuncu'nun açıklamaları şöyle:

Ekonomik sorunlar yaşadığımız bugünlerde Türkiye’ye ilk ve en büyük destek, kardeş ülke Azerbaycan’dan gelmiştir. Bu kardeşlik duyguları, ‘Bütün Azerbaycan’ coğrafyasına hakimdir. Tebriz’in kalbi de bu zor günlerde Türkiye ile birlikte atmaktadır.

Hal böyleyken, Tebrizli bir Türk aydınını İran’ın ellerine teslim etmek üzeresiniz..

İran’da, Tebriz’de “Türk Milliyetçiliği” yaptığı için başı beladan kurtulmayan, ‘Türklüğün’ bedelini ödemekten hiçbir zaman geri durmayan Türk aydını Rahim Cavadbeyli 4 yıldır ülkemizde yaşamaktadır. Ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi'nin gözetimindedir.

Yani "özgürlüğüne yönelik bir tehdit ile karşı karşıya kalacağı bir ülkeye gönderilemez."

Buna rağmen, Türk aydını Rahim Cavadbeyli, 2 Ağustos 2018’de gözaltına alınmış ve sonrasında da Van’daki mülteci kampına gönderilmiştir. Bugünlerde Cavadbeyli'nin Tahran yönetimine teslim edileceği bilgisi, milyonlarca Türk’ün yüreğini dağlıyor..

"RAHİM CAVADBEYLİ’Yİ İRAN’A TESLİM ETMEYİN!"

Türkiye 1944 yılında ‘Boraltan Köprüsü’ acısını yaşamış bir ülkedir.

Sayın Cumhurbaşkanı, daha önce birçok konuşmanızda, Boraltan Köprüsü’nde Sovyet askerlerine teslim edilen ve kurşuna dizilen 144 Azerbaycanlı kardeşimizin acısına değindiniz. Ve içimizi dağlayan “Boraltan Ağıdı”nı bile okudunuz;

“Boraltan bir köprü, aşar geçer Aras’ı,

Yuğsan Aras susuyla, çıkmaz yüzün karası..”

Cavadbeyli’yi İran’a teslim ederek, yüzünüze o karayı çalmayın sayın Cumhurbaşkanı!

“Düşman bekler karşıda, önüne kattı beni,

Can alınan çarşıda, gardaşım sattı beni..”

Gardaşınızı satan olmayın sayın Cumhurbaşkanı !

“Dönüp seslendim geri, Merhametsiz birine,

Beni siz vursaydınız, şu gavurun yerine..”

O merhametsizlerden olmayın sayın Cumhurbaşkanı!

Rahim Cavadbeyli bir Türk Milliyetçisi’dir. Hem Birleşmiş Milletler’in hem de kardeş ülke bildiği Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi altındadır.

“Türk” olmaktan ve “Türk Milliyetçiliği” yapmaktan başka suçu olmayan “Gardaşımızı” mollaların eline bırakmayın sayın Cumhurbaşkanı!

İlgili Haberler