İYİ Parti Zonguldak'ta madencilerle bir araya geldi

İYİ Parti Zonguldak'ta madencilerle bir araya geldi
İYİ Parti'de Kayseri Milletvekili Halaçoğlu'nun da aralarında yer aldığı kurucu üyeler, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla Zonguldak'ta maden işçileriyle bir araya geldi.

İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, kurucu üyeler Aydın Tümen ve Vedat Yenerer’in aralarında bulunduğu heyet, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü için Zonguldak'ta maden işçilerini ziyaret etti.

Heyeti, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar, İYİ Parti İl Düzce Başkanı Ercan Katırcıoğlu, İYİ Parti Alaplı İlçe Başkanı Emrullah Erdoğan ve çok sayıda partili karşıladı.

Heyet Zonguldak Maden Mühendisleri Odası ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ziyarette bulundu. Madencilerin dertlerini dinleyen heyet, TKK Genel Müdür Yardımcısı Sefa Topuz’la da görüştü.

Cumhuriyet tarihinden beri kâr eden kurumun AKP hükümetinde zarar ettiğinin altını çizen Topuz, "5-6 milyon ton kömür çıkartırken son yıllarda 1 milyon tonun altına düştü" dedi. 

İYİ Parti heyeti daha sonra Zonguldak Havzası Maden Şehitleri Anıtı’nı ziyaret etti ve anıta çelenk bıraktı. 

Törende konuşma yapan Halaçoğlu, "Madenciler, çocuklarının karınlarını doyurmak ve ailelerinin geçimini kazanmak için, bir taraftan ülkesinin ekonomisine katkıda bulunmak için yerin 7 kat altında iniyorlar ve o şartlarda çalışıyorlar. Onları o gözle görmek lazım. Fedakar insanlar olarak görmek lazım. Daha ölmeden mezara girer gibi çalışıyorlar. Allah hepsini korusun. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin" dedi.