İYİ Parti'de 3 ilden Genel Merkez’e destek

İYİ Parti'de 3 ilden Genel Merkez’e destek
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın il başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını isteyen genelgeyi yayınlanmasının ardından üç istifa daha geldi. İYİ Parti Niğde, Yalova ve Ordu il yönetimleri toplu şekilde istifa etti.

İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın il başkanlarının istifasını isteyen genelgesinin ardından üç istifa daha geldi.

İYİ Parti Niğde İl Başkanı Hakan Tereci, il yönetimi olarak istifa ettiklerini söyledi.

İl Başkanı Hakan Tereci, Teşkilâtlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın yayınladığı genelgeyle İl Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını isteyen tavsiye kararını görüşüp değerlendirme yaptıklarını bildirdi. Bu çerçevede istifa ettiklerini belirten Tereci, "Olağanüstü Kurultayı'ndaki 'Daha Yeni Başlıyoruz' sloganının anlamını bulması ve daha güçlü bir şekilde yeniden başlamak için yeniden yapılanmak zorunlu olmuştur.

Bu kapsamda İl yönetimi ve disiplin kurulu üyelerimizin tamamı, istifa edilmesi yönünde görüş birliğine varmıştır. Birlikte çıktığımız bu yolda, bugüne kadar görev yaptığımız, tüm engelleri aşan, her türlü tehdide ve zorluğa direnme azmini gösteren, partimizin cesur ve fedakâr teşkilatlarına teşekkür ediyorum" dedi.

BİR İSTİFA DA YALOVA’DAN

İYİ Parti Yalova il yönetimi de toplu olarak istifa etti. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Kendir, partinin bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkacağının da altını çizerek, “Bilindiği üzere İYİ Parti teşkilatlarında ülke genelinde bazı istifa ve değişimler yaşanmakta. Bunun gerekçelerini ve Yalova’mıza yansımalarını, yanlış anlaşılmalara mahal vermemesi için, sizlerle paylaşmak isterim.

Yalova teşkilatımız; kurucu il başkanımız Ünlem Üstel öncülüğünde genel seçimlere katılmıştır. Gerek genel seçimlerde aday olan üyelerden, gerekse partimizin daha da iyileşmesi için yapılacak revizyonlardan dolayı; İYİ Parti Genel Başkanlığı’nın 30 Ağustos 2018 tarih ve 1333 sayılı; ‘Teşkilatlarda Revizyon Çalışmaları’ kararı ile ülke çapında ayrım yapmaksızın tüm il başkanları ve il yöneticilerinin istifa etmeleri tavsiye edilmiştir. Yalova il teşkilatı da bu tavsiyeyi kabul ederek toplu bir şekilde istifa etmiştir ve istifalar genel merkeze sunulmuştur" ifadelerini kullandı.

ORDU İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısının ardından teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın da gönderdiği genelge doğrultusunda Ordu İl Yönetimi de istifa etme kararı aldı.

Geçen yıl Ekim ayında kurulan İYİ Parti Ordu Teşkilatının kurucu İl başkanlığını Tevfik Karabulut yapmış, Karabulut'un 24 Haziran Genel seçimlerinde aday olmak için istifasının ardından Necmettin Şahin İl Başkanı olarak görev almıştı

İlgili Haberler