İYİ Parti'de hangi il başkanları milletvekilliği için başvuruda bulundu?

İYİ Parti'de hangi il başkanları milletvekilliği için başvuruda bulundu?
İYİ Parti’de milletvekili aday adaylığı için yarış tüm teşkilatlara yansıdı. Birçok il başkanı görevlerinden istifa ederek aday adaylığı başvurusunda bulundu.

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere çok az bir süre kaldı. Siyasi partilerdeki adaylık heyecanı her geçen saat artıyor. Özellikle ittifak kararı sonrasında muhalefet partilerinde aday patlaması yaşandı.

İYİ Parti de çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Milletvekilliği aday adaylığı için çok sayıda kişi başvuruda bulunurken, il başkanlarından üst üste istifa haberleri geldi.

İşte İYİ Parti’den milletvekili olmak için başvuran il başkanlarının listesi:

ADAY ADAYI OLAN İL BAŞKANLARI

Adana, Afyon, Amasya, Antalya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Şanlıurfa il başkanları görevlerinden istifa ederek milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu.

GÖREVLERİNDE KALDI

Adıyaman, Aksaray, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Trabzon il başkanları ise görevlerinde kaldı.

BAŞVURULAR 7 MAYIS’A KADAR UZATILDI

İYİ Parti’de milletvekilliği aday adaylığına yoğun ilgi gösterilirken, başvuru süresi 7 Mayıs’a uzatıldı.

İlgili Haberler