İYİ Parti'de kamp dönemi

İYİ Parti'de kamp dönemi
İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği ve üç gün sürecek kampta, özellikle kamuoyunda yapılan partinin çizgisi tartışmalarına son verilecek. Partinin çizgisi netleştirilecek.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

İYİ Parti'nin "BİRLİKTE DAHA İYİ'YE" sloganıyla düzenlediği 3 gün sürecek 1. Çalıştay, Afyonkarahisar'da dün başladı.

24 Haziran seçim sonuçlarının değerlendirileceği ve önümüzdeki dönemin yol haritasının belirleneceği çalıştaya partililer yoğun ilgi gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başkanlık edeceği çalıştaya, Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu, Başkanlık Divanı Üyeleri, milletvekilleri ve il başkanları katıldı. Kampın yapılacağı otele Atatürk posteri, Türk bayrakları, İYİ Parti bayrakları ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in posterleri asıldı. İYİ Parti Afyonkarahisar kampının ilk gününde Genel İdare Kurulu üyeleri, milletvekilleri, Kurucular Kurulu üyeleri ve il başkanları otele yerleşti ve kayıt işlemlerini yaptırdı.

Çalıştay bilgilendirilmesinin yapıldığı ilk günde partililer kendi aralarında sohbet etti ve birlikte yemek yedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kazım Ataoğlu, çalıştay hakkında bilgi verdi.

Seçim sonrası ilk kez geniş katılımlı değerlendirme toplantısını yapacaklarını ifade eden Ataoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çalıştayı önemsiyoruz. Bilindiği üzere 8 ay gibi kısa süre önce kurulan İYİ Parti alınan baskın seçim kararı nedeniyle seçimlere girmesi engellenmesine rağmen seçimlere katıldı. Tam anlamıyla toparlanmadan bir baskın seçimle karşı karşıya kalmıştık. Dolayısıyla seçim sonuçlarını değerlendirmek ve gelecekle ilgili stratejimizi belirlemek üzere bir araya geliyoruz. Verimli bir kamp geçeceğine inanıyoruz. Fikir alış verişinde bulunarak durum tespiti yapacağız ve gelecekle ilgili yol haritamızı netleştireceğiz."

Geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yapacaklarını belirten İYİ Parti TBMM Katip Üyesi İsmail Ok da, 3 günlük kampın aile ortamında ve verimli geçeğini söyledi. Ok, "Önümüzdeki döneme ilişkin politikalarımızı netleştirmek üzere bir araya geldik. Arkadaşlarımızla birlikte fikir alışverişinde bulunacağız. Geçmiş dönemin ve önümüzdeki sürecin değerlendirmesini yapacağız. Bu kamp ile birlikte yerel seçimlerinde şimdiden hazırlığını yapmış olacağız. Her anlamda güzel aile ortamında keyifli bir çalışma yapacağız. Bu toplantının başta İYİ Parti olmak üzere ülkemiz için hayırlara vesile olacağına inanıyorum" dedi.

24 Haziran seçimleri sonucunda 43 milletvekiliyle Meclis'e giren İYİ Parti, kampta geleceğe yönelik yol haritasını belirleyecek.

Kamp, Pazar gününe kadar sürecek. Bugün sabah 09.30'da başlayacak olan ilk oturum 11.00'de sona erecek. Toplam 3 oturum yapılacak olan programda oturumların ardından konuk konuşmacılar söz alacak. Yarın da saat 09.30'da başlayacak programda 3 etap halinde sunum ve değerlendirmeler yer alacak. Saat 14.30-15.00 arası ise çalıştayın özet sunumu yapılacak.

Programda son sözü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener alacak. Akşener saat 15.00'de kapanış konuşması ve genel değerlendirme ile kampı sonlandıracak. Bu arada, kampın ana hedefi belirlendi. Buna göre öncelikle, özellikle kamuoyunda yapılan partinin çizgisi tartışmalarına son verilecek. Partinin çizgisi netleştirilecek. Ayrıca yoğun seçim sürecinin ardından parti yönetimi, Genel İdare Kurulu, il teşkilatları ve yine milletvekillerinin kaynaştırılması sağlanacak.