İYİ Parti'de olağanüstü Başkanlık Divanı!

İYİ Parti'de olağanüstü Başkanlık Divanı!
Twitter'dan yaptığı açıklama ile aday olmama kararını yineleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından bir açıklama da İYİ Parti'den geldi. Olağanüstü toplanan Başkanlık Divanı Akşener'i aday gösterme kararı aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile 12 Ağustos'ta yapılacağı açıklanan olağanüstü kurultayda aday olmama kararını yineledi.

Akşener'in açıklamalarının ardından bir açıklama da İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray'dan geldi. Twitter hesabı üzerinden partisi adına açıklamalarda bulunan Çıray, "@iyiparti Başkanlık Divanı mutat toplantısını yaptı ve Büyük Kurultay'ın 12 Ağustos tarihinde yapılması kararı üzerine çalışmaları gözden geçirdi.

Başkanlık Divanı bir kez daha, milletin talebi olan Sn @meral_aksener i aday gösterme kararını oybirliği ile teyit etti" ifadelerini kullandı. 

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Başkanlık Divanı’nı olağanüstü toplantıya çağıran Çıray, toplantının ardından yaptığı açıklamada "Daha önce aldığımız kararda ısrarcıyız. İYİ Parti Başkanlık Divanı kurultayda Meral Akşener’i aday olarak gösterme kararı almıştır" dedi.

Çıray, "Bu kendi iradesidir. Kendi beyanlarıdır. Ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar ayrıca başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de Sayın Genel Başkanın hepimizin ortak imzaları ve teklifleriyle ilk yapılacak kongrede, genel başkan adayı gösterilmesidir. Kendisini ikna edeceğiz, başka adayımız yok" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler