İYİ Parti'de şimdi ne olacak?

İYİ Parti'de şimdi ne olacak?
Baskın seçim kararından sonra CHP ve İYİ Parti’den transfer hamlesi geldi. CHP’li 15 Milletvekili bugün İYİ Parti'ye katıldıklarını açıkladı. Peki, bu karar ne anlama geliyor?

Siyaset gündemine bomba gibi düşen açıklama sonrasında CHP’li 15 vekilin İYİ Parti’ye katılımı resmileşti. Bu karar sonrasında toplamda 20 vekil sayısına ulaşan İYİ Parti Meclis grubu kurma imkanına ulaştı.

Bu geçişle birlikte, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 100 bin imza toplamasına ihtiyaç duyulmadan cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesinin önü açıldı.

AKŞENER’İN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

AKP-MHP genel başkanlarının baskın erken seçim planlayarak İYİ Parti ve Akşener’i seçimlere sokmama planları altüst oldu.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın sabah saatlerinde katıldığı bir televizyon kanalına yaptığı açıklamayla, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in sürpriz bir görüşme yaptığını duyurmuştu.

Edinilen bilgilere göre Akşener ve Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin seçimlere sokulmamasının önüne geçilmesi için neler yapılabileceğini konuştu.

Bu kapsamda olası bir engelleme ihtimaline karşı CHP’den 15 vekilin istifa ederek İYİ Parti’ye katılması konusunda ortak karara varıldı.  

Karar sonrasında transfer olacak vekilleri belirleyen Kılıçdaroğlu, listeyi Akşener’le paylaştı. Karşılıklı varılan mutabakatın sonunda geçiş resmileşti.

Bu karar sonrasında Akşener’in, cumhurbaşkanlığı adaylığı da kesinleşti. Yeni yasaya göre, Meclis’te grubu olan partinin belirlediği kişi cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebiliyor.

İlerleyen günlerde İYİ Parti grubu Akşener’i cumhurbaşkanlığı makamına aday gösterecek.

HAZİNE YARDIMI ALABİLECEK

CHP'den istifa eden vekillerin İYİ Parti'ye geçerek partinin Meclis'te grup kurmasının ardından, İYİ Parti hazineden seçim yardımı da alabilecek.

İlgili Haberler