İYİ Parti'den ABD'nin yaptırım kararına tepki

İYİ Parti'den ABD'nin yaptırım kararına tepki
ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın Sezgin'den tepki geldi. Sezgin, yapılan hamleyi "Küstahça" olarak değerlendirdi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre İYİ Parti'nin Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Aydın Sezgin, Papaz Brunson konusunda ABD'den son dönemde gerek Başkan Donald Trump, gerekse Başkan Yardımcısı Pence'in açıklamalarını “küstahça” diyerek nitelendirerek, alınan son yaptırım kararını kınadığını söyledi.

Sezgin, Trump yönetiminin bu yaptırım kararını ABD iç politikasına yönelik almış olmalarının da gözönünde tutulması gerektiğini kaydederek, “ABD'de 6 Kasım'da ara seçimler var. Rahip Brunson'un davası da Ekim ayı sonuna ertelendi. Trump'ın seçimlerde Kongre'de çoğunluğu sağlayabilmek için bir başarı hikayesine ihtiyacı var. Kendisinin Başkan seçilmesinde büyük rol oynayan Evangeliklere bir başarı hikayesi sunmak istiyor” dedi.

Sezgin, Rahip Brunson ile benzer suçlarla yargılanmakta olan Alman vatandaşı gazeteci Deniz Yücel'in sürpriz bir kararla salıverilmesi, kendisine yurtdışı yasağı konulmadığı için de Türkiye'den ayrılmasının, Türkiye'de yargı ve güçler ayrılığı konusunda olumsuz bir imaj yarattığını da vurguladı.

İlgili Haberler