İYİ Parti'den afette zarar gören çiftçiler için yasa teklifi

İYİ Parti'den afette zarar gören çiftçiler için yasa teklifi
İYİ Partili Feridun Bahşi, afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesini öngören teklifi TBMM'ye sundu. Bu teklife göre, çiftçilerin sigortası olup olmadığına bakılmaksızın tarım borçları bir yıl sonra ödenebilecek.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi; tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar ile bu çiftçilerin kredi, elektrik ve arazi borçlarının faizsiz bir yıl ertelenmesi hakkında kanun teklifi verdi.

TARIM SİGORTASI OLUP OLMADIĞINA BAKILMAKSIZIN YARDIM

Bahşi, 2090 sayılı tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar hakkında Kanuna geçici madde eklenmesini öngören teklifi ile çiftçilerin TC Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatiflerinden kullandıkları kredilerin ertelenmesi ve Tarım sigortası kapsamında sigortalı olup olmadığına bakılmaksızın bu kanun kapsamındaki yardımlardan faydalanması hakkındaki kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklifin gerekçesinde, Türkiye’de yaşanan kuraklık, don, dolu, sel ve taşkın afetleri sebebiyle tarım sektörünün zor bir dönem yaşadığını, mevcut yasalar ile tabii afete maruz kalan çiftçilerin kayıplarının genel olarak karşılamadığı, çiftçilerin ürünlerinin tamamı hasar gördüğünde bile, ürünlerin yanı sıra canlı cansız üretim araçlarının ve tesislerinin toplam değeri üzerinden hasar oranı belirlendiğinden çiftçiye yardım yapılamadığı aktarıldı.

KREDİLERİN ERTELENMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Bahşi’nin yardımlara ilişkin teklifinde 2090 sayılı Tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar hakkında kanuna geçici madde eklenerek 2017-2918 döneminde yaşanan sel veya taşkın afetleri nedeniyle tarlaları,bahçeleri,tarımsal ürünleri, seraları, hayvanları zarar gören çiftçilere, kayıplarının tarım sigortası kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın kullandıkları kredilerin ertelenmesi öngörülüyor.

whatsapp-image-2018-08-08-at-22.23.jpg

İlgili Haberler