İYİ Parti'den Albayrak'a soru önergesi!

İYİ Parti'den Albayrak'a soru önergesi!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal, artan döviz ve gıda fiyatları karşısında geliri düşen asgari ücretlilerin geçim sıkıntısını Meclis'e taşıdı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal, artan döviz kurları ve gıda fiyatları neticesinde asgari ücretli vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntıları ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yazılı soru önergesi verdi.

Bal soru önergesinden şunları belirtti: "Yıllardır uygulanan yanlış ekonomik politikalar bugün ülkemizi büyük bir krizle karşı karşıya bırakmıştır. Döviz kurundaki astronomik yükselişler, gıda fiyatlarındaki akıl almaz artışlar insanımızın alım gücünü hiç olmadığı kadar kısıtlamıştır. Toplumun en zor işlerinde çalışan ve en düşük maaşlarla hayatını idame ettiren asgari ücretli çalışanlarımız her zamankinden daha zor durumda, açlık sınırının altında yaşamaktadırlar. Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın devlet yönetiminden bekledikleri sarayda ikram edilen Ejder Meyveli Smoothie, Liçi meyvesi eşliğinde Efuli, Starex meyvesi eşliğinde Aloevera, Orman Meyveli Special değil, açlık sınırından çıkabilmek için hakları olan enflasyon farkı zamlarının verilmesidir."

Şenol Bal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a şu soruları yöneltti: "Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza enflasyon farkı zammı yapılacak mıdır? Ağustos ayı enflasyon oranı yüzde 17.9 iken asgari ücretli vatandaşlarımız hayatlarını nasıl idame ettireceklerdir?"