İYİ Parti'den anket oyunlarına sert tepki

İYİ Parti'den anket oyunlarına sert tepki
SONAR şirketinin yayınladığı son anketinde Akşener'in oy oranını düşük göstermesine tepki gösteren İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, “Sayın Erdoğan'ın tek amacı, fiili bir çatı adayı modeli yaratmaktır" dedi.

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala her gün yeni bir anket ortaya çıkıyor. En son çıkan SONAR şirketinin anketine, İYİ Parti tarafından büyük tepki geldi.

SONAR'ın anketinde İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in oy oranı 9,5 olarak yazılmıştı.

Parti yetkilileri, aynı SONAR’ın yaklaşık iki hafta önce açıkladığı ankette, Akşener’in oyunun yüzde 21 olarak gösterildiğini hatırlattı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Akşener'in pes etmemesi üzerine medya ve anketler yoluyla algı operasyonu yaptığını söyledi.

Çıray'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İYİ PARTİ: ANKET MANİPÜLASYONU

“Sayın Erdoğan'ın tek amacı, seçimi iki aday arasında geçiyormuş gibi göstererek fiili bir çatı adayı modeli yaratmaktır. Bunu önce çatı adayı olarak Abdullah Gül'ü ortaya sürerek yapmak istediler. Meral Akşener direnip de başaramayınca bunu yandaş medya aracılığıyla ile aday sayısını iki göstererek (son anket manipülasyonlarının da amacı budur) yapmaya çalışıyor. Yani ikinci Ekmelettin vak'ası peşindeler. Maalesef basınımızın özgür kalan çok küçük kısmı da cumhurbaşkanının bu oyun planına gelmeye başladılar. Bunu Türk milleti adına üzücü ve tehlikeli buluyorum.”

“ERDOĞAN’IN ANKETİ” İDDİASI

Aytun Çıray ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında olduğunu söylediği anketten oy oranlarını da paylaştı. Çıray’ın Saray kaynaklarından edindiği bilgilere göre; Erdoğan’ın yaptırdığı son anketteki oy oranları şöyle:

“Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 42

Meral Akşener: Yüzde 22,7

Muharrem İnce: Yüzde 22,4

Selahattin Demirtaş: Yüzde 11

Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek: Yüzde 1,9”

İlgili Haberler