İYİ Parti'den bireysel silahlanma tepkisi

İYİ Parti'den bireysel silahlanma tepkisi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, bireysel mermi istihkakının 5 kart artırılmasına yazılı basın açıklamasıyla İçişleri Bakanlığı'na tepki gösterdi.

İYİ Parti Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı Ümit Özdağ, bireysel silahlanmaya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

Özdağ, açıklamasında son çıkartılan kanunla mermi istihkakının 200'den 1000'e çıkarılmasına tepki göstererek "AK Parti hükümetine yönetiminde bulundukları ülkenin Amerika’nın Teksas Eyaleti değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu hatırlatırız" dedi.

"Görüyoruz ki artık milletimizin 3’te 1’i ruhsatlı veya ruhsatsız olarak silah taşımaktadır" diyen Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Ülkemizde 25 milyon kayıt dışı silah bulunduğu ileri sürülmektedir. Devletin resmi rakamlarına göre 710 bin civarında ruhsatlı silah bulundurma ve taşıma hakkı olan vatandaşımız var. Ruhsatları devam eden yivli af tüfeği sayısı 1 milyon 641 bin adet. Görüyoruz ki artık milletimizin 3’te 1’i ruhsatlı veya ruhsatsız olarak silah taşımaktadır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yayınladığı 14 Mart 2018 tarihli 2018/5 sayılı genelge ile taşıma veya bulundurma ruhsatlı silahlar için 200 adet olan mermi istihkakı 1000 adete çıkarıldı.

Süleyman Soylu’ya soruyoruz; kendisi bir İçişleri Bakanı olarak artan bireysel silahlanma oranından, işlenen suçlarda silah kullanımının yüzde 80’leri geçtiğinden, 363 kadınımızdan 283’ünün tabancayla öldürüldüğünden ve bu silahların internet üzerinden cüzi miktarlarla rahatlıkla temin edilebildiğinden haberdar değil midir?

Henüz 17 yaşındayken, ruhsatsız bir silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybeden evladımız Helin Palandöken’den ve aynı nedenden ötürü yüzlerce eve düşen ateşten haberi yok mudur?

Sayın Bakan eğer ülkede artan şiddet eğilimi ve cinnet halinden bir haber ise derhal makamını terk etmeli, aksi takdirde mermi istihkakı sayısını 200 adetten 1000 adete çıkaran ve bireysel silahlanmayı teşvik eden bu genelgenin altına neden imza attığını kamuoyuna izah etmelidir.

Geçtiğimiz günlerde Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından muhtarlara silah kullanma eğitimi verildiği basına yansımıştır. Hükümetin, muhtarların eline silah vermesinin nedeni nedir?

15 Temmuz’da aziz milletimizin alçak FETÖ'cü darbeye karşı devleti sokaktan topladığına hep birlikte şahit olduk. Türk milleti şanlı tarihi boyunca gerektiğinde devletine ve vatanına sahip çıkma ferasetine sahip olduğunu her şartta göstermiştir. Fakat devletin ve milletin bekasına sahip çıkmak vatandaştan önce devletimizin görevidir.

AK Parti hükümetine yönetiminde bulundukları ülkenin Amerika’nın Teksas Eyaleti değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu hatırlatırız. Türkiye Cumhuriyeti kendi milletinin güvenliğini sağlayacak milli güvenlik kurumlarına sahip, köklü bir devlettir. Gerektiğinde yedi düvele diz çöktüren aziz milletimiz, refah, huzur ve barış içerisinde yaşamayı hak etmektedir. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini ancak ve ancak devletin yasal kurumları sağlayabilir."

 

İlgili Haberler