İYİ Parti'den Cavadbeyli'ye bayram ziyareti

İYİ Parti'den Cavadbeyli'ye bayram ziyareti
İYİ Parti heyeti, ünlü Türkçü araştırmacı ve yazar Rahim Cavadbeyli'yi, bayramın ikinci günü Van'da gözaltında tutulduğu göçmen kampında ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener’in Türk  Dünyası’ndan Sorumlu Başdanışmanı Vedat Yenerer bir grup İYİ Partili ile Van’a giderek Cavadbeyli’yi gözaltında tutulduğu Kurubaş Göçmen Kampı’nda ziyaret etti. 

İYİ Parti heyeti, Rahim Cavatbeyli’ye Genel Başkan Meral Akşener’in selamlarını ileterek bayramını kutladı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra Rahim Cavadbeyli kendisine gösterilen ilgilen dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti heyeti yaptığı bu ziyarette Türkçü araştırmacı yazar Rahim Cavadbeyli’nin gözaltında bulunduğu kötü şartları ve ilgisizlik nedeniyle sağlık durumunun kötü olduğunu durumunun altını çizdi. Heyet yaptığı açıklamada "Cavadbeyli’nin suçlu olmadığı halde elleri kelepçelenerek hastaneye götürülmek istenmesi kabul edilemez bir durumdur. Ülsere bağlı olarak sık sık mide kanaması geçiren Cavadbeyli’nin hala doktora karşısına çıkartılmamış ve ilaç verilmemiş olmasından kaygı duymaktayız. Kamptaki bu olumsuz şartların yanında, kendisine içecek çay, okuyacak gazete dahi verilmemesi, telefon hakkının engellenmesi gibi gayrı insani uygulamaların hangi gerekçelere bağlı olarak devam ettiğini merak ediyoruz, açıklama bekliyoruz" dedi. 

"HÜKÜMETİN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ"

Heyet sözlerine "Yaklaşık 30 yıldır adeta kelle koltukta Türkçülük mücadelesi veren, 4 yıldır Türkiye’de yaşayan Rahim Cavedbeyli’ye İçişleri bakanı Süleyman Soylu tarafından istisnai durumu nedeniyle verilen vatandaşlık sözü neden yerine getirilmemiştir?  Durum böyleyken, Cavadbeyli hakkında TCK’nın  51-b ve 51-d maddelerinden yani terör örgütü kurmak ve yönetmek, kamu düzenini tehdit etmek suçlaması ile işlem yapılması hangi gizli planların parçasıdır? İYİ Parti AİHİM ve BM tarafından da koruma altın alınan Türk milliyetçisi Rahim Cavadbeli’nin bir an önce şartsız olarak serbest bırakılarak özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz.  AKP  hükümetini verdiği ve hakkı olan vatandaşlık sözünü bir an önce yerine getirmesini bekliyoruz. İYİ Parti olarak bundan sonra da Rahim Cavadbeyli’ye yönelik uygulamaların takipçisi olacağız" diye devam etti.

hukumet-e-acil-cagri-olume-gondermeyin-b.jpg

İlgili Haberler