İYİ Parti'den Durmuş Yılmaz açıklaması

İYİ Parti'den Durmuş Yılmaz açıklaması
İYİ Parti'de, son divan yönetiminde yer almayan Durmuş Yılmaz'ın Meral Akşener'in Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı olduğu bildirildi.

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı'nın ardından belirlenen Başkanlık Divanı'nda değişikliğe gidilerek, divan üyesi sayısı 15'e çıkarılmış, yeni oluşturulan divanda Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın yer almaması dikkat çekmişti.

Konuya ilişkin İYİ Parti'den açıklama geldi.

Partisi adına yazılı bir açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "Sayın Durmuş Yılmaz, daha rahat çalışabilmek için, kendisi bizzat Genel Başkan Yardımcılığı görevinden affını, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'den talep etmiştir" ifadelerini kullandı.

Durmuş Yılmaz, partideki yeni görevinde Genel Başkan Meral Akşener'in Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanlığına
getirildi.

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

"Sayın Basın mensupları,

Partimizin kurucularından Sayın Durmuş Yılmaz'ın, 1. Olağanüstü Kurultayımız sonrasında oluşan Başkanlık Divanı üyeleri arasında yer almamasından dolayı, çeşitli medya kuruluşlarında hiçbir gerçekliği olmayan haberler yapılmıştır.

Sayın Durmuş Yılmaz, daha rahat çalışabilmek için, kendisi bizzat Genel Başkan Yardımcılığı görevinden affını, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'den talep etmiştir. Bu talep sonrasında Sayın Genel Başkanımız, Durmuş Yılmaz'ı, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirmiştir.

Sayın Durmuş Yılmaz, İYİ’lik hareketindeki çalışmalarını bundan sonra Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ekonomiden sorumlu Başdanışmanı olarak sürdürecektir.

Ekonomi çalışmaları ve ekonomiye dair projelerini daha rahat imkan ve şartlar ile sürdürebilmek için aldığı ve alınan bu kararın, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.

İYİ Parti camiasının her adımında, Sayın Durmuş Yılmaz’ın yanında ve desteği olacağını ilan ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler