İYİ Parti'den Engelliler Günü mesajı

İYİ Parti'den Engelliler Günü mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcıları 3 Aralık Engelliler Günü için bir video hazırladı.

İYİ Parti 3 Aralık Engelliler Günü için bir video hazırladı. Genel Başkan Meral Akşener ve genel başkan yardımcılarının yer aldığı video da işaret dili ile 'Yaşam engelsiz olacak' mesajı verildi.

Partinin, Twitter hesabından video ile birlikte Engelliler günü için bir açıklama da paylaşıldı. "Engelli vatandaşlarımızın bugün en büyük sorunu “erişebilirliktir” mesajıyla yapılan paylaşım şöyle:

"Eğer engelli bireylerin eğitime, çalışma hayatına, sosyal yaşama, sağlığa, kısacası hayatın her alanına erişebilmesi sağlanırsa engeller engel olmaktan çıkar.

Engellerin, engel olmasının en önemli sebebi ayrımcılıktır. #İYİParti engelli vatandaşlarımızın bizim annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, komşularımız olduğunun bilinciyle çalışmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızla ilgili yapılması gereken ilk şey insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırmaktır. #İYİParti olarak bizim sorumluluğumuz engelli yurttaşlarımızı toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmaktır.

Maalesef bugün ülkemizde engelli vatandaşlarımızın eğitim alması, çalışması, sosyal hayata katılması engelleniyor. Asıl engelli olanlar bu vatandaşlarımızı eve hapsetmeye çalışan sorunlu kafalardır.

İYİ Parti’nin engelli yurttaşlarımızla ilgili önceliği onların hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanmasını sağlamak, kendilerine yönelik hizmetlere ulaşmalarını kolaylaştırmak ve kendi kendilerine yetebilecek, üretken bireyler olmaları için imkanlar sunmaktır.

En büyük engelin sevgisizlik olduğunu bilerek, engelli vatandaşlarımızın toplumun aynası olduğunun farkında olarak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü tedbiri almak, iyileştirmeleri yapmak #iyiparti’nin öncelikli hedefidir."