İYİ Parti'den Erdoğan'a Suudi Kral çağrısı

İYİ Parti'den Erdoğan'a Suudi Kral çağrısı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Erozan, partisi adına yaptığı basın açıklamasında Erdoğan'a Suudi Kral Selman hakkında çağrıda bulundu.

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz’in YPG/PKK kontrolündeki Rakka'ya 100 milyon dolar göndererek yardım etmesine İYİ Parti'den çok sert tepki geldi.

Parti adına yazılı basın açıklaması yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, yardım açıklamasının kaygı verici olduğunun altını çizerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

"Suud yönetimini bu kararını geri çekmeye, sayın Erdogan’ı da bu konuda, sonuç alacak şekilde sesini yükseltmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullanan Erozan'ın açıklamaları şöyle:

"Orta-Doğu’da sorunların her geçen gün daha karmaşık hale geldiği bir ortamda hem bölge hem de bölge dışı ülkeler, barış ve istikrarın sağlanması için uğraş vermelidir.

Bu gerçek ortadayken, Suudi Arabistan’ın “Suriye’nin DEAŞ’tan alınan kuzeydoğusu ve Rakka kentinin restorasyonu” gibi gerekçelerle, terör örgütü PKK-YPG’nin kontrolündeki bölgeye 100 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıklaması kaygı vericidir.

DEAŞ’ın kökeninde parmak izleri bulunan Suud rejiminin, Atlantik ötesinde hazırlanan planların rüzgarına yelken açıp, bu büyük ve tehlikeli oyunda parasıyla figüranlık yapması İslam alemi için bir yüz karasıdır.

Kral Selman Bin Abdülaziz’in bindiği, ancak kaptanlığını başkasının yaptığı bu geminin rotası ve seyir defterine kazınan hotlar, yarın rüzgar değiştiğinde sicilinin en karanlık sayfaları olacaktır…

Bugün, benzer gemilere binip inmiş vizyonsuzluğun rehberliğine mahkum kalsa da, Türk diplomasisi geçmiş tecrübeleriyle de bilmektedir ki;

Ortadoğu’da rüzgar çabuk yön değiştirir… Ve tarih, rüzgara kapılıp, dost-düşman ayıramayanları, her daim kalın harflerle not etmiştir.

Bu nedenle, Suud yönetimini bu kararını geri çekmeye, sayın Erdogan’ı da bu konuda, sonuç alacak şekilde sesini yükseltmeye davet ediyoruz."

İlgili Haberler