İYİ Parti'den hükümete 'Yusuf Nazik' tepkisi

İYİ Parti'den hükümete 'Yusuf Nazik' tepkisi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Reyhan saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik üzerinden Suriye'ye mesaj gönderilmesine tepki gösterdi.

Fatma GÜL / Yeniçağ

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği yüzlerce vatandaşımızın yaralandığı 2013'teki Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'in yakalanmasına ilişkin Yeniçağ'a özel değerlendirmelerde bulundu.

MİT'in gerçekleştirdiği operasyonun başarılı olduğunun altını çizen ve güvenlik güçlerine teşekkür eden Ağıralioğlu, terörist üzerinden Suriye hükümetine mesaj gönderilmesini 'aciziyet' ve 'ciddiyetsizlik' olarak nitelendirdi.

Saldırı emrini Suriye'den aldığını söyleyen terörist Yusuf Nazik'in, "Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak" sözlerini eleştiren Ağıralioğlu, "Türk Devleti, muhatapları ile teröristler üzerinden hesaplaşmaz. Türk Devleti, hiçbir devlet ile mesajlaşmayı teröristler üzerinden yapmaz" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Evvela, başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere, başarılı bir operasyon gerçekleştirerek, Reyhanlı katliamının sorumlusu teröristi adaletimize teslim eden tüm güvenlik güçlerimizi tebrik ederiz. Başarıları için milletçe duacıyız.

Lâkin bir terörist üzerinden mesaj vermek de nedir? Türk Devleti’nin bu gibi acziyet ve ciddiyetsizliklere asla tahammülü olmamalıdır. Ayrıca 53 vatandaşımızın katili olan bir caninin bizim devletimizden “devletimiz” diye bahsetmesine nasıl müsaade edilir? Suriye Devleti'ne İdlip üzerinden bir mesaj vermenin yolu da bu terörist olmamalıdır. Bu sululuğun sebebi bulunmalı ve failleri için de bunun bir bedeli olmalıdır.

Türk Devleti, muhatapları ile teröristler üzerinden hesaplaşmaz. Türk Devleti, hiçbir devlet ile mesajlaşmayı teröristler üzerinden yapmaz. Ateşin coğrafyamızı sardığı ve şimdi de sınırlarımızı yaladığı bir vakitte, binlerce yıllık kökleşmiş devlet geleneğimize yabancı huy ve davranışlardan bir an evvel kurtulmamız gerekiyor. Suriye yönetimi ile görülecek bir hesabımız var ise gerekli kanallardan ulaştırılır. Diplomasi ve hariciye tecrübemiz buna ziyadesiyle kifayet eder. Dolayısı ile Türk Devleti, güvenlik kuvvetlerimizin başarısını gölgeleyecek bu kabil acemiliklere asla müsamaha gösteremez, göstermemelidir. Evcilik oynamıyoruz. Türk Devleti, devlet yönetmenin ve sıkıntıları göğüslemenin azami ciddiyet şartlarını taşıyacak kadrolarla bir an evvel buluşmalıdır."

İlgili Haberler