İYİ Parti'den kritik sandık hamlesi

İYİ Parti'den kritik sandık hamlesi
İYİ Parti, sandıklardaki güvenliği sağlamak için bulut sistemi kurdu. Sandıkların ıslak imzalı sonuçlar anı anına Genel Merkez’e bildirilecek.

İYİ Parti Genel Merkezi, kurduğu elektronik sistemle sandık sonuçlarını yakından takip edecek.

Sistemin başındaki kişi olan Antalya Milletvekili Adayı Feridun Bahşi, “Partinin görevlisi sandık görevlilerinin App Store ve Android Market’ten indirdikleri “İYİ Seçim” uygulaması kritik bir öneme sahip. Bu uygulama ile birlikte partimizin görevlileri, sandıklardan aldıkları sonuçları anı anına genel merkeze gönderecekler. Sandık müşahitlerimizin ve sandık kurulu üyelerimizin akıllı telefonlarına bu uygulamayı indirdikten sonra, partimizin bünyesinde kurduğumuz bulut sistemine üye olmaları gerekiyor. Sonrasında uygulamaya giriş yapabilecekler.”

SANDIK MÜŞAHİTLERİNE UYARI

Olası seçim manipülasyonları ve erken sonuç açıklama girişimlerine ilişkin duyumlar aldıklarını belirten Bahşi, “Partimiz genel merkezden sonuçları anı anına takip edecek. Burada sandık görevlilerimize büyük önem düşüyor. Kendileri mutlaka bu uygulama ile ıslak imzalı sandık sonuçlarını bize bildirsinler. Henüz sisteme girmeyen müşahitler var. İşlemlerin gün içinde tamamlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

UYGULAMA NASIL İNDİRİLİYOR

İYİ Parti’nin "İYİ Seçim” uygulaması Android veya iOS (iPhone) tabanlı akıllı telefonlara indirilebilen bir uygulama. Marketlerden indirilebilecek uygulama sonrasında, görevlilerin İYİ Parti’nin bulut sistemine girmeleri ve sonrasında uygulamayı aktif olarak kullanmaları gerekiyor.

Sandıklardan alınacak ıslak imzalı sonuçların fotoğrafları çekilerek sisteme yüklenecek. Bu sayede sonuçlar anı anına İYİ Parti Genel Merkezi’nden takip edilebilecek.