İYİ Parti'den önemli açıklamalar

İYİ Parti'den önemli açıklamalar
İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Mustafa Cihan Paçacı, Suudi gazetecinin kaybolmasının ardından ülkeden ayrılan konsolos için "Hangi borcun diyetidir ki, konsolos elini kolunu sallayarak gitmiştir?" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı, Başkanlık Divanı toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu.

Brunson'un serbest bırakılmasına tepki gösteren Paçacı, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında da açıklamalarda bulundu. Suudi Konsolos'un ülkesine dönmesine tepki gösteren Paçacı, "Hangi borcun diyetidir ki, konsolos elini kolunu sallayarak gitmiştir?" ifadelerini kullandı.

Paçacı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Emeklilikte yaşa takılanlar söz konusu olduğunda, 'Yapamayız bütçeye külfet olur' diyenler, kendilerine para harcamakta, Suriyelilere harcamakta bir beis görmüyor. Bir taraftan kriz olduğu inkar ediliyor, bir taraftan krizi fırsata çevirmekten bahsediyorlar. AKP hükümeti ve onun Genel Başkanı’na sesleniyoruz, “gittiğiniz yol, yol değildir”.

"BU HANGİ BORCUN DİYETİDİR?"

"AKP yandaşı medyada “Brunson’a, FETÖ’cü dendi, terörist dendi” sonra mahkeme başlamadan, uçağı hazırdı. Erdoğan, dostum Trump dediği ABD Başkanı’na, “Yargısız bağımsızdır” diye tweet atıyor. Bu da demek ki tutuklarken de bana sormadılar.

Biliyorsunuz birkaç gün önce papaz uçtu. Daha sonra da Suudi Başkonsolos uçtu. Öncede Suudi Konsolos hakkında adli tahkikat başlamış olması gerekir. Hangi borcun diyetidir ki, konsolos elini kolunu sallayarak gitmiştir? Saray’ın Başdanışmanı, “Gazeteci olayını deşmeyerek Suudi Arabistan’a yardım ediyoruz” demiştir. Bunun gerekçesi nedir?"

"ONURUMUZDAN TAVİZ VERMEYİN"

"Dün Merkel bastırdı Deniz Yücel çıkarıldı, bugün Trump bastırdı Brunson çıkarıldı. Dün Washington Post’ta yayınlanan makalede, 'Türkiye’de 3 ABD vatandaşı hapiste, bunlar çıkarılmayacak mı?' deniyor.

Onurumuzdan taviz vermeyin."

"KIBRIS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

"Kıbrıs’ta yayınlanan bildiride Türkiye’yi işgalci olarak tabir ettiler. Akdeniz’deki varlığımız yok sayılmaktadır. Mesele 2. Girit olayına dönmemelidir. Kıbrıs kırmızı çizgimizdir.

İdlib’te teröristlerin elinden silahlar alınmış mıdır? Hangi menşeili silahlar bulunmuştur? Ülkemizden silah gitmiş midir? Bunun açıklanmasını bekliyoruz."

"CAMBAZA BAK CAMBAZA OYUNU"

"AKP’nin 16 yıldır yaptığı şey medyayı yönetmektir. Atatürk Orman Çiftliği’ne ne yapıldığı ortadır. Şimdi de İş bankası… Hukuki açıdan mülkiyet hakkı gasp edilmektedir. Atatürk’ün vasiyetiyle CHP’ye bırakılmış hisseler Türk Tarih Kurumu’na ve Türk Dil Kurumu’na aktarılmaktadır. Sizin dediğiniz olunca bu kurumlara destek kesilecektir. Bu hamle, gündem değiştirme hamlesidir. Bu ‘Cambaza bak cambaza’ oyunudur."

"SUNİ GÜNDEM YARATMAYI BIRAK GENÇLERE İŞ BUL"

"Varlık Fonu’nu damada bağlayacaksın, tüm AKP’li eski vekilleri balla kaymakla yaşatacaksın ve bundan zerre rahatsız olmayacaksın. Ballı kaymaklı ihalelerle yandaşları yaşatmaktan vazgeç. Biz de samimiyetinize inanalım. İş Bankası’nın hisselerini devredeceksiniz de sanayicinin, işçinin derdine derman mı olacaksınız? Suni gündem yaratmaya bırak, gençlere iş bul. Eğitimde ne yaptığını bilmeyen insanlarla eğitimi mahvettiniz. Adalet yerlerde sürünüyor. Bırak İş Bankası meselesini adaleti çöz."

İlgili Haberler