İYİ Parti'den ortak deklarasyona düzeltme

İYİ Parti'den ortak deklarasyona düzeltme
İYİ Parti'den öğlen saatlerinde Millet İttifakı tarafından yayınlanan ortak deklarasyona düzeltme geldi. Düzeltmede parlamenter sistemin önemine dikkat çekildi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Tutum Belgesi açıklandı.

Belgede kuvvetler ayrılığı, çoğulcu demokrasi, rekabetçi siyasal zeminin yeniden inşası, cumhurbaşkanının yetkileri, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile OHAL'in derhal kaldırılması ve terörle etkin mücadeleye vurgu yapıldı.

Deklarasyonda 'Parlamenter sistem'e dikkat çekilmemesiyle ilgili olarak İYİ Parti'den düzeltme geldi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray tarafından yapılan açıklamada, “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”e dönüş için kararlılığımız, bu süreçteki tüm kurumsal belgelerimizde Partimizi bağlayıcı olarak bulunmaktadır. Komisyon görüşmelerinde de tavrımızı bu yönde koyduk" ifadeleri kullanıldı.

Çıray'ın açıklaması şöyle:

"Değerli Basın Mensupları,

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”in gerçekleştirilmesi ve bir takvime bağlanması için “Millet İttifakı”nı oluşturan partilerin Genel Başkanlarıyla görüşerek 24 Haziran öncesi, seçmene bir taahhütte bulunması sürecini başlattı.

Ancak bu konuda çalışmak üzere kurulan komisyonca açıklanan metinde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmamasının, kamuoyunda ve seçmenlerimiz nezdinde kafa karışıklığına sebep olmaması için bu açıklamaya gerek duyulmuştur.

Biz, İYİ Parti olarak ve Cumhurbaşkanı Adayımız ve Sayın Genel Başkanımız tarafından seçmenlerimize verdiğimiz sözün arkasında durmaktayız. “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”e dönüş için kararlılığımız, bu süreçteki tüm kurumsal belgelerimizde Partimizi bağlayıcı olarak bulunmaktadır. Komisyon görüşmelerinde de tavrımızı bu yönde koyduk.

Kamuoyuyla paylaşılan “Millet İttifakı Tutum Belgesi”nde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmaması konusu ile ilgili, süreci kararlılıkla başlatan Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in değil, konunun diğer muhataplarının bilgisine başvurulmasının daha doğru olacağını düşünmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler