İYİ Partili Ağıralioğlu: "Bunun adı Türk milletine hakarettir"

İYİ Partili Ağıralioğlu: "Bunun adı Türk milletine hakarettir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Katar tarafından hediye edildiği öne sürülen uçakla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "400 milyon dolarlık bir uçak alma gayretinde olmak Türk milletine hakarettir" dedi.

Süha ÇARDAKLI / YENİÇAĞ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Katar tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edildiği öne sürülen uçak ve Varlık Fonu'na yapılan atamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik krizin Türkiye'yi derinden etkilediğine dikkat çeken Ağıralioğlu, buna rağmen uçak alma telaşına düşmenin hiçbir izahının olmadığını söyledi.

Ağıralioğlu, AKP hükümetinin her geçen gün sona yaklaştığını vurgulayarak, "Burası, Kitab’a uyanların ülkesi olarak medeniyet kurmuşların yurdu iken, Türk yurdunu kitabına uyduranların ülkesi haline getirdiniz" ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı makamına ithafen milletimize:

Uçağın hediye edilip edilmemesi tartışmaları beyhudedir. 400 milyon dolarlık uçak, milletimizin vergileriyle helâlinden alındı ise israftır; hediye olarak alındı ise devletimizin vakarına ziyandır; milletimiz geçim, iaşe kavgasında iken VIP uçak almak gayretinde olmak ise devlet yönetmenin ciddiyetini ihlaldir.

"TASARRUF ETMEK AKLA İLK GELEN TEDBİR OLMASI GEREKİRKEN..."

Ekonomik kriz Türk yurdunun bütün hanelerini, sanayisini ve ticaretini, yatırımcısını derinden etkilemeye başlamışken hiçbir şey olmamışçasına VIP uçak almak gayreti içerisinde olmanın hiçbir izahı yoktur. Bunca derde deva olmak için, kamu harcamalarında tasarruf etmek akla ilk gelen tedbir olması gerekirken, Cumhurbaşkanlığının “gerekçesi ne olursa olsun” 400 milyon dolarlık bir uçak alma gayretinde olması millete hakarettir. Akabinde, uçağın hediye edildiğinin açıklanması milletin yaşadığı zorluklara rağmen şatafat, debdebe düşkünlüğü algısını değiştirmediği gibi; Cumhurbaşkanı'nın 'kendime değil Türkiye Cumhuriyeti'ne’ beyanı da Müslümanlığımızın bizi mecbur ettiği tevazu, vakar ve şahsiyeti de kurtaramamıştır. Bu izahı kabil bir savrulma değildir.

"İBRETLİK BİR DURUMDUR"

Siyasete tevazu iddiası ve iradesi ile başlamış, sadelik ve tabii olmanın Türk vicdanında bulduğu itibarla kuvvetlenmiş bir siyasi hareketin, sonunda Varlık Fonu’na damadı ile birlikte başkanlık yapma hevesi, borçlarını ödeyemez hale gelmiş milletinin derin ekonomik yükünü umursamadan VIP uçak alma şehvetine teslim olması ibretlik bir durumdur. Efendimiz'in (sav) yüzlerine, üzerine yattığı hasırın izi çıkardı. Yumuşak bir örtü serelim de onun üzerine bari yatın ısrarına: ''benim bu dünya ile değil işim, ahiret yolcusuyum.'' buyuran Peygamberimizin ümmetinden, devlete baş böyle olunmaz.

"HER GEÇEN GÜN KÖTÜ BİR FİNALE YÜRÜYORSUNUZ"

Yönetme gücü olarak elinize geçmiş “her istediğimi yapabilirim” kuvvetinin, aklınızı da iradenizi de ahlâkınızı da şahsiyetinizi de sözünüzü de vicdanınızı da bozmasına müsaade etmeyin. Bu siyasi bir rekabetin değil, mümince bir tenkidin, Müslümanca bir kardeşliğin, Türk’çe bir iradenin mesuliyet hatırlatmasıdır. Siz toparlanın, iktidarınız müddetince daha az hata yapın ve milletimiz daha az zarar görsün diyedir, hakikat ve doğruluk ihtarımız.
Her geçen gün 2002’de ortaya koymaya gayret ettiğiniz politik, siyasî, fikrî vizyonun, ilkelerin, iddiaların hilafına davranarak milletimiz, devletimiz ve kendiniz için kötü bir finale yürüyorsunuz.

"TÜRK YURDUNU 'KİTABINA UYDURANLARIN ÜLKESİ' HALİNE GETİRDİNİZ"

Biz, muhalefet olduğumuz için bizim tenkitlerimizi düşmanlık telakki ediyorsunuz. Dostlarınızdan en ufak bir tenkidi sadakatsizlik sayıyor, sizi yanlışlarınızdan döndürmelerine izin vermiyorsunuz. Siyaseti, taşıdığınız dil ve yönetim şekli ile her an ihanet görebilirim alanı haline getirdiniz. Türk Yurdu, sayenizde kuralların, kaidelerin değil her şartta işini halledenlerin ülkesi haline geldi. Burası, Kitab’a uyanların ülkesi olarak medeniyet kurmuşların yurdu iken, Türk yurdunu kitabına uyduranların ülkesi haline getirdiniz.

"SADIK BİR ADAM BULUP VARLIK FONU'NUN BAŞINA ATAYAMADINIZ"

Müslümanlığımızı ve mukaddesatçı, maneviyatçı mesuliyetlerimizi, savunduğumuz ilkelerin istisnası olmak şehvetine teslim ettiniz. 82 milyonluk dev bir ülkede yetişmiş onca insan arasından kariyeri yeterli, tecrübesi ve donanımı kifayet eder, aynı zamanda da size 'sadık' bir adam bulup Varlık Fonu’nun başına atayamadınız. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı Varlık Fonu’nun başına damadı ile birlikte yönetici yaptınız. O nedenle bundan sonra uçak vs. dahil hiçbir şeye şaşırmamamız gerektiğini anlamış bulunuyoruz.

Allah kerimdir! Size de Rabbimizden izan duygusu, feraset, adalet, tevazu, hilm, kendine dışardan bakabilmek nimeti, tenkide ve yapana kardeş gibi bakabilme devleti diliyorum.

Biz devletimizi yönetmek, milletimize hizmet etmek irademizle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye iyi olsun diye..."

İlgili Haberler