İYİ Partili Ağıralioğlu: Muhalefete doğru büyüyerek iktidar olamayız

İYİ Partili Ağıralioğlu: Muhalefete doğru büyüyerek iktidar olamayız
Seçim döneminde CHP ile yapılan ittifakı değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Muhalefete doğru büyüyerek iktidar olamayız. AK Parti tabanına doğru büyümek ve oradan oy kopartmak mecburiyetimiz vardır" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 24 Haziran seçimlerinde CHP ile yapılan ittifakla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

15 milletvekili transferi ile ilgili olarak CHP'ye vefasızlık etmeyeceklerini ve kırk yıl hatrını sayacaklarını belirten Ağıralioğlu, muhalefet ile oy bölüşmenin ise doğru olmadığını ve asıl hedeflerinin AKP tabanı olması gerektiğini söyledi.

Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

CHP'nin bize gösterdiği nezaketin kırk yıl hatırını sayacağız. Vefasızlık etmeyiz. Yalnız muhalefet ile daha çok kanaat beraberliği olur, bu da neticeye tesir etmez; iktidar tabanıyla ise oy geçişkenliği olur. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefete doğru büyüyerek iktidar olunamaz.

"TAYYİP BEY BUNU ÖZELLİKLE İSTEDİ"

İYİ Parti olarak CHP'ye doğru büyüyerek iktidar olamayız. Ak Parti tabanına doğru büyümek, oradan oy kopartmak mecburiyetimiz vardır. Erken seçimde bu imkânı çok bulamadık. Tayyip Bey'in bizi özellikle itmek ve tutmak istediği yerden çıkacak ve kendi oy havzamızla buluşacağız.

"İKTİDARDAN OY KOPARMAK MECBURİYETİNDEYİZ"

Kendi özgün siyasi duruşumuz ve özgün dilimizle iktidarın bizi özellikle CHP hattında hapsetmek istediği yerden çıkacak ve kendi siyasi koordinatlarımızı çizeceğiz. CHP ile oy bölüşmek mahkumiyetine değil oy geçişkenliği sebebiyle iktidardan oy koparmak mecburiyetine yürüyeceğiz.

ekran-alintisi-505.jpg

İlgili Haberler