İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan 24 Haziran çıkışı

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan 24 Haziran çıkışı
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, 24 Haziran seçimlerini değerlendirirken "Ne olduğumuzu değil de ne olmadığımızı anlatmak zorunda bıraktılar bizi" dedi. Ağıralioğlu, partisinin AKP'nin yerine geçme potansiyeli olduğunu söyledi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, 24 Haziran seçimlerini ve erken yerel seçim tartışmalarını değerlendirdi. 

24 Haziran’daki genel seçimde daha fazla oy alma iddiasında olduklarını ancak kendilerini alatma imkanı bulamadıklarını söyleyen Ağıralioğlu, "Partimizi görünür hale getireceğiz. Ak Parti’nin yerine siyasal olarak geçebilme potansiyeli olan tek partiyiz şu anda. Solu tecrit edeceğiz anlamına gelmiyor. Bizim solda da oy geçişkenliğimiz var" diye konuştu.

Milliyet'ten Bahar Atakan'ın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında 20-22 Temmuz’da Afyon’da yapılacak kampta,"İYİ Parti’nin ortaya koyduğu siyasal vizyon ile genel seçimde aldığı oy oranının muhasebe" edileceğini kaydeden Ağıralioğlu, özetle şunları kaydetti:

"NE OLMADIĞIMIZI ANLATMAK ZORUNDA BIRAKTILAR"

"Biz, demokrasinin işler olduğu, adaletin hakim olduğu, siyasetin dilinin zarif olduğu, birbirimize oy vermiyor olsak bile haklarımızı muhafaza ettiğimiz, ehliyetin, liyakatın olduğu bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Seçime çok hazırlıksız yakalandık. Kendimizi tarif imkanı bulamadık. Ne olduğumuzu değil de ne olmadığımızı anlatmak zorunda bıraktılar bizi."

"AKP'NİN YERİNE GEÇEBİLME POTANSİYELİ..."

"İyi yönetim iradesi ortaya koyacağız, vizyonumuzu belirleyeceğiz. Vizyonumuz, ilkelerimizle bize siyaset alanı açacak. O alanda biz ilkelerimizle yürümeyi tercih edeceğiz. Partimizi yerelde tüm şubeleriyle görünür hale getireceğiz. CHP çok iddialı olmasına rağmen, bu oy bandında kaldığına göre İYİ Parti Türkiye’de Ak Parti’nin yerine siyasal olarak geçebilme potansiyeli olan tek parti şu anda. Bu avansı aldık. Şimdi dersimize çalışacağız."

Büyük oy havzamızı Ak Parti, MHP, sağ blok içinde bulacağız. Solu tecrit edeceğiz anlamına gelmiyor. Bizim solda da oy geçişkenliğimiz var. Herkesten oy almak istiyoruz. İYİ Parti, merkez oylara talip."

İlgili Haberler