İYİ Partili Ahmet Çelik: Ailece siyaset yapmak ve Erdoğan ailesi

İYİ Partili Ahmet Çelik: Ailece siyaset yapmak ve Erdoğan ailesi
İYİ Partili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ahmet Çelik Türkiye'yi yöneten Çiller ve Erdoğan ailelerine ilişkin açıklamalarının ardından "Akşener'in ailesinin siyasetin içinde ve parti yönetiminde hiç bir şekilde yer almaması önemli ve anlamlıdır" ifadesini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ailece siyaset yapılamasına ilişkin Çiller ve Erdoğan ailelerinden örnekler vererek Akşener ailesine ilişkin bilgiler paylaştı ve "Ülkemizi 20 yıldır ailece yönetenleri gördükten sonra liderimiz Sayın Akşener ve ailesinin bu konudaki hassasiyetini takdir etmemek mümkün değil" ifadesini kullandı.

Ahmet Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ailece siyaset yapmanın öncüsü olmasa da bunu en yaygın hale getiren şüphesiz Tayyip Erdoğan''dır. Neredeyse bütün aile siyasetin içindedir. Damat Berat Albayrak bakan yapılmışken; resmi görevleri bulunmasa da evlat Bilal Erdoğan, kardeş Mustafa Erdoğan, hatta enişte Ziya İlgen herkes tarafından "iktidarın etkili isimleri"
olarak bilinmektedir.

Geçmişte en bilinen örnek ise DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve ailesiydi. Hükümeti ve partiyi eşi Özer Çiller''in yönettiği yönündeki haberler her zaman gündemdeydi.

Siyaseti "aile vesayeti"ne sokmamak konusunda hassasiyet gösteren siyasetçi yok mu? Elbette var, ve onların başında da liderimiz sayın Meral Akşener gelmekte. Bugün için ülkemizin 3''üncü, yakın gelecekte de 1''inci partisinin lideri olacak Başbakan adayımız sayın Akşener''in ailesinin siyasetin içinde ve parti yönetiminde hiç bir şekilde yer almaması önemli ve anlamlıdır.

Liderimizin kıymetli eşi sayın Tuncer Akşener''i ve oğlu sayın Fatih Akşener''i İYİ Parti Genel Merkezi''nin büyük bölümü ve kamuoyu tanımaz. O kadar ki; Sayın Tuncer Akşener, bugüne kadar 2 veya 3 kez geldiği İYİ Parti Genel Merkezi girişinde  görevliler tanımadığı için "Kiminle görüşeceksiniz? Yardımcı olabilir miyiz?" sorusuna muhatap olmuş bir lider eşidir.

Makine mühendisi olan Tuncer Akşener ağabey büyük bir holdingde üstdüzey  yöneticilik görevinden emeklidir. Halen Kocaeli''nde ısıtma ve soğutma sistemleri konusunda faaliyet gösteren mütevazı bir şirketi vardır. İkametgahı İstanbul ve şirketi Kocaeli arasında hergün toplu ulaşım vasıtaları ile gidip gelmektedir. Sayın Fatih Akşener ise mühendis olup bir şirkette proje yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Ülkemizi 20 yıldır ailece yönetenleri gördükten sonra liderimiz Sayın Akşener ve ailesinin bu konudaki hassasiyetini takdir etmemek mümkün değil..."

İlgili Haberler