İYİ Partili Ahmet Çelik: MHP'nin eylemiyle söylemi çelişiyor!

İYİ Partili Ahmet Çelik: MHP'nin eylemiyle söylemi çelişiyor!
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, MHP’nin seçmene yaptığı vaatlere Meclis’te sahip çıkmadığını söyledi

Fatih Erboz / YENİÇAĞ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, MHP'nin seçmenlere karşı geliştirdiği söylemleri ile Meclis'teki eylemleri arasındaki çelişkisinin izaha muhtaç olduğunu söyledi. Çelik, "MHP bu tavrıyla, seçmenleri nezdindeki samimiyeti ve inandırıcılığı da ortadan kalkmış oluyor" dedi.

EYT GÖRMEZDEN GELİNDİ

AKP ile 'cumhur' ittifakında buluşan MHP'nin, siyasi çizgisinde derin kırıklar yaşadığına dikkat çeken Ahmet Çelik, "MHP, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Milletvekili Seçimleri'nde, seçmenlere sundukları beyannamelerde, 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın mağduriyetinin giderileceği sözünü vermişti. Bizzat Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanan beyannamede, çok sayıdaki konuda önemli düzenlemeler yapılacağı vaat edilmişti. Bunlardan biri de 'Emeklilikte Yaşa Takılanların' sorunlarının çözülmesi olarak belirtildi. Ancak İYİ Parti grubunca Meclis'e sunulan emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümüne dair araştırma önergesinde, MHP söylemlerine aksine bir davranış sergiledi" dedi. Önergenin görüşmesinde söz alan İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'un, diğer partilerden 'evet' oyu vermelerini istediğini hatırlatan Çelik, "Yapılan oylamada Meclis araştırması açılmasına dair önerge AKP'nin 'ret', MHP'nin 'çekinser' tutumu nedeniyle kabul edilmedi" diye konuştu.

3600'DE SUSKUN KALINDI

MHP tabanını şaşırtan diğer bir gelişmenin ise '3600 ek gösterge artışı' konusunda yaşandığını vurgulayan İYİ Parti Milletvekili Çelik, şöyle devam etti:

"Bahçeli, 10 Nisan'daki grup toplantısında; 'Emniyet mensuplarımızın hak ettikleri konuma gelmeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın sözünü veriyoruz. Emniyet çalışanlarımıza yıllardır bekledikleri ek gösterge artışından tutun da emekli polislerimize verilen 100 liralık temsil tazminatının yükseltilmesi için gerekli müracaatı derhal yapacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum' demişti. İYİ Parti olarak, bizim de seçmene vaadimiz olan bu uygulamayı hayata geçirmek için Meclis'e 'Polis, öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesinin kamuya maliyetinin araştırılması, ek göstergenin verilmesi için gerekli çalışmaların yapılabilmesi' amacıyla araştırma önergesi verdik. İYİ Parti Adana Milletvekilimiz İsmail Koncuk, Meclis'teki konuşmasında 3600 ek gösterge ile ilgili meydanlarda söz verildiğini belirterek, 'Bu söz mutlaka yerine getirilmelidir' dedi. Önerge yine AKP ve söylemlerini aksine Meclis'te tam tersi bir tavır takınan MHP'nin oylarıyla kabul edilmedi."

TC'YE SAHİP ÇIKILMADI

MHP'nin en çarpıcı tavır değişikliğinin, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün çözüm sürecinde T.C. yazılı tabelaların kaldırılması skandalını Meclis'e taşımasıyla yaşandığını anlatan Çelik, bu konudaki gelişmeleri şöyle özetledi:

"Öztürk, önergesinde Anayasa'nın ilk maddesinde yer alan 'Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir' ibaresine vurgu yaparak, 'Hangi kamu kurum ve kuruluşlarının adlarından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırıldığını, bu eylemin talimatının kim tarafından verildiğinin ortaya çıkarılması için Meclis araştırması açılması gerektiğini' belirtti. Yapılan konuşmalardan sonra oya sunulan önerge, AKP'nin 'ret', MHP ve HDP'nin 'çekimser' oylarıyla kabul edilmedi. Oysa, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Temmuz 2014'te yaptığı konuşmada, aynı konuya temas ederek, 'Bir defa şunu buradan açık açık beyan ediyorum; bizim Recep Tayyip Erdoğan isimli bir kardeşimiz yoktur, olamayacaktır. Türk'üm demekten rahatsız olan bir adamın Ülkücü kardeşi olamaz. T.C'yi tabelalardan silen, Andımızı kaldıran, Türklükle karşıma gelmeyin diyen bir adam Ülkücüye kardeş olamaz' diyerek AKP'ye sert tepki göstermişti. MHP'li il teşkilatları da aynı dönemde T.C'nin tabelalardan silinmesini protesto için çok sayıda eylem düzenlemiş, sert tepki göstermişti. Çelik, "Bütün bu gelişmelere bakıldığında, MHP'nin seçmenlerini söylemlerle oyaladığı, eylemleriyle de Meclis'te AKP'ye açık destek verdiği gerçeği ortaya çıkıyor."

İlgili Haberler