İYİ Partili Ahmet Çelik'ten Hocalı mesajı

İYİ Partili Ahmet Çelik'ten Hocalı mesajı
Ermeniler, 26 Şubat 1992'de 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan Türk'ünü vahşice katlederek insanlık tarihinin en acımasız katliamlarından birine imza attı. Hocalı katliamının yıldönümünde bir mesaj yayınlayan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, "Hocalı’da, Ermeni çeteler tarafından gerçekleştirilen katliamı bir kez daha nefretle kınıyor, Hocalı Katliamı’nda şehit olan soydaşlarımızı rahmetle anıyorum." dedi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş sırasında Ermeni güçlerinin, 25 Şubat''ı 26 Şubat''a bağlayan gece, Dağlık Karabağ''ın Hocalı kasabasına girerek sivilleri hedef aldığı saldırıda, resmi rakamlara göre 83''ü çocuk, 106''sı kadın olmak üzere 613 Azerbaycan Türk''ü hayatını kaybetti.

Yapılan otopsi ve incelemelerde cesetlerin birçoğunun insanlık dışı muameleye maruz kaldığı ve işkence görerek öldürüldüğü anlaşıldı.

Katliamın yıldönümünde bir mesaj paylaşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, "29 yıl önce Azerbaycan Hocalı kasabasında, Ermeni çeteler tarafından gerçekleştirilen insanlık dışı katliamı bir kez daha nefretle kınıyor, Hocalı Katliamı’nda şehit olan soydaşlarımızı rahmetle anıyorum." dedi.