İYİ Partili Ayfer Yılmaz’dan iktidara sert eleştiri

İYİ Partili Ayfer Yılmaz’dan iktidara sert eleştiri
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Toplumsal Politikalar Başkanı, Eski Devlet Bakanı, ekonomist Ayfer Yılmaz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

YENİÇAĞ/ ÇANKAYA- Abdullah Mutlu Tokgöz

AKP’li Maliye Bakanı Nebati’nin “Altı ay uyuyun uyanıp gözlerinizi açtığınızda bir bakmışsınız ekonomi düzelmiş “ sözleri üzerinden eleştiri yapan Yılmaz, “ Şimdi de 2023 Şubat – Mart döneminde düşecek diyorlar ,demek ki bu kış ekmeği, bulguru, nohutu alamayacağım” diyerek Merkez Bankasının uyguladığı yüzde 14 Luk faiz oranına rağmen gerçekte bankaların bu faiz oranının çok üzerinde yüzde 30 -35''lere kadar yükselen bir faiz oranları uyguladıklarını sorunun nas değil ne yapacağını bilmeyen ekonomi yönetimi olduğunu vurguladı.

Kamunun iç borç yükünün her geçen zaman arttığına işaret eden İYİ PARTİ Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz “ Aralık 2021 ‘de kamu iç borcunun anaparası 1.3 trilyon TL. Faizi 795 milyar TL; Temmuz 2022’de anapara 1,6 trilyon TL faiz ise 2,2 trilyon TL , Milletimize sözümüz, anaparayı aşan bu faiz yükünün hesabı da sorulacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.