İYİ Partili başkandan hükümete çağrı. Araç fiyatlarını durdurun

İYİ Partili başkandan hükümete çağrı. Araç fiyatlarını durdurun
İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar'dan hükümete araç fiyatlarındaki artışları durdurun çağrısı geldi. Türkiye ekonomisinin, pandeminin de etkisiyle zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Süleyman Akar , “Türk lirasının Dolar ve Euro karşısında 2020 yılının Ocak ayından bu yana yüzde yüzde 30 değer kaybetmesi ile beraber otomobil fiyatları da tavan yaptı." dedi.

İYİ Partili başkandan hükümete çağrı

Yeniçağ'dan Sümeyra Kırca'nın haberine göre, İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman  Akar'dan hükümete araç fiyatlarındaki artışları durdurun çağrısı yaptı.  

İKİNCİ EL OTOMOBİLLER CEP YAKIYOR

Konuyla ilgili konuşan Akar, "Öyle ki ikinci el otomobil fiyatları bile cep yakıyor, adeta alınamıyor. Araç fiyatlarında herhangi bir kontrol ve  denetim yapılmadığı için  araç almakta zorlanan vatandaşlarımız  hükümetten Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın  ÖTV indirimi yapmasını beklerken araçlardaki ÖTV artırılmıştır. Vatandaş olarak  ekonominin bu kadar zorlu geçtiği dönemde, Maliye Bakanlığının yapmış olduğu ÖTV zammı vatandaşların Türkiye ekonomisine güvenini adeta sarsmıştır" ifadelerini kullandı.

"ACİL OLARAK DÜZENLEME YAPILMALI"

Özellikle tahıl ve  kırmızı et  fiyatlarındaki artışları baskılamak ve dengelemek için hükümetin uyguladığı ithalatın ikinci el araçlar için de uygulanması durumunda araç piyasasının düzeleceğini ifade ederek, "Böylece orta ve dar gelirli ailelerin  normal maliyetle araç sahibi olabilmeleri sağlanacaktır. Bu konuda  vatandaş olarak  Ticaret Bakanlığımızdan talebimiz  ikinci el araçlar için acil olarak bir düzenleme yapmasıdır" şeklinde konuştu.

AKAR'DAN CUHMURBAŞKANINA ÇAĞRI

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman, "Sayın Cumhurbaşkanından ve hükümetten  talebimiz  araç piyasası için geniş çaplı bir araştırma yaptırılması, vatandaşın sıfır araçtan ziyade ikinci el  araç fiyat pahalılığından dolayı araç alamadığının görülmesidir. İkinci el araç satış rakamlarının 2019 ve 2020 yılı noter satışları  karşılaştırıldığında bu durumun zaten mevcut olduğu görülecektir." dedi.

"FİYAT İNDİRİMİNDE İNİSİYATİF ALINMALI"

Başkan Akar, "Araçlardaki  fiyatların düşmesi için sıfır araçlara rağbet, ikinci el araçlarda  stok fazlalığının olması gerekmektedir. Yapılan  ÖTV Zammı iptal edilerek, ÖTV indirimi gelirse ikinci el araçlarda da indirimler olacak ve fiyatlar normalleşecektir. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın ÖTV indirimi ve ikinci el araçların fiyat indirimi konularında inisiyatif almalarını beklemekteyiz" diyerek sözlerini noktaladı.