İYİ Partili Çokal: "Trump'ın bahsettiği yardım konusu nedir?"

İYİ Partili Çokal: "Trump'ın bahsettiği yardım konusu nedir?"
İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a Trump'ın papaz Brunson'ın serbest bırakılmasının ardından Erdoğan'a neden teşekkür ettiğini sordu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Verdiği önergede ABD Başkanı Trump'ın, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği tweet'i soran Çokal, "ABD Devlet Başkanı’nın, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkür ettiği yardım konusu nedir? Buradan bir hukuk devletinde mahkemelerin yargılama aşamasında verecek oldukları kararların yönlendirilmesiyle ilgili bir teşekkürü mü ifade ettiği anlaşılmalıdır? ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un "Türk mahkemeleri bağımsızdır" şeklindeki sözlerine değinen Çokal, "ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi twitter hesabından teşekkür ettiği yardım noktasını Türk Mahkemelerinin vermiş olduğu kararlara yönelik mi yoksa Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bahsedilen yardımına binaen mi değerlendiriyorsunuz?" diye sordu.

İYİ Partili Tuba Vural Çokal'ın soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıda yer alan sorularımın Anayasa’nın 98. Maddesi ve TBMM iç tüzüğün 96.ve 99. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplanmasını arz ederim. (16.10.2018)

13.10.2018 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Serbest bırakılan Rahip Brunson bugün 14:30'da Oval Ofis'te olacak. Onunla görüşmek ve tanışmak harika olacak. Harika bir Hristiyan ve zorlu bir tecrübe yaşadı. Yardımı için Başkan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum” ABD Devlet Başkanı’nın, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkür ettiği yardım konusu nedir? Buradan bir hukuk devletinde mahkemelerin yargılama aşamasında verecek oldukları kararların yönlendirilmesiyle ilgili bir teşekkürü mü ifade ettiği anlaşılmalıdır?

12.10.2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, “ABD başkanı Donald Trump'a bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türkiye demokratik bir hukuk devletidir ve Türk mahkemeleri bağımsızdır. Türk mahkemeleri gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti de hiçbir organ, makam, merci ya da kişiden talimat almaz." şeklindeki açıklamalarını bu bağlamda ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi twitter hesabından teşekkür ettiği yardım noktasını Türk Mahkemelerinin vermiş olduğu kararlara yönelik mi yoksa Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bahsedilen yardımına binaen mi değerlendiriyorsunuz?

4a94b569-fc9b-4e3c-9034-84602dbb3be9.jpg

İlgili Haberler