İYİ Partili Dervişoğlu'ndan çok sert Biden çıkışı: Cumhurbaşkanı'na yüklendi

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan çok sert Biden çıkışı: Cumhurbaşkanı'na yüklendi
İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Ocak ayında söylediği sözlerin gündeme gelmesine ilişkin “Biden’ın sözleri, naftalinli sandıklardan çıkarılıp servis edildi." dedi.

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Onu darbeyle değil seçimle devireceğim" sözlerine bir tepki de İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi: "Biden’ın sözleri, naftalinli sandıklardan çıkarılıp servis edildi. Türk siyasetine yön verecek güç yüce millettir. Tepki vermesine rağmen muhalefeti sessiz kalmakla itham eden bu iktidara asıl ben sormak isterim. Hadsiz sözlerin muhatabı olan partili cumhurbaşkanından tek bir kelime duyan oldu mu? Devleti yönetenler, sorumluluğu muhalefetin sırtına yükleyemez." 

Dervişoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Dervişoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İKTİDAR KAYDA DEĞER ADIM ATMADI

Türkiye’yi idare edenlerden milletin huzurunu koruyan adımlar beklenir. Türkiye derin bir ekonomik krizin pençesindeyken Türkiye’yi yöneten iktidar ve ortağı, gerçekleri perdeleyecek çeşitli gündemlerin peşinden koşuyor. Milletin derdi aş iş ama öte taraftan seçim konuşturan garip bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bu anlayışla yönetmeye çalışanlar, aziz milletimizin sırtındaki en büyük kamburdur. Ekonomideki durgunluğu aşmak için atılan adımların, sağlık tablosuna nasıl yansıdığı hep birlikte üzülerek müşahede ettik. Sonbahar ve okulların açılmasıyla birlikte çok daha karmaşık hal alacaktır. Sağlık Bakanımızın kişisel gayretlerine karşı iktidarın kayda değer adımını görebilmiş değiliz.

CUMHURBAŞKANINDAN TEK BİR KELİME DUYAN OLDU MU

İktidarın kadroları 8 ay önce yapılan konuşmadan gündem oluşturmaya çalışıyor. ABD Başkan Adayı Biden’ın sözleri, naftalinli sandıklardan çıkarılıp servis edildi. Türk siyasetine yön verecek güç yüce millettir. Hakaret mektubunu saklayanların iktidarı sonuna yaklaşmaktadır. Milletimiz aşıyla işiyle evlatlarıyla ilgilenmeyen onların sorunlarını görmeyen duymayan iktidara ağır bir fatura kesecektir. Biden 8 ay önce konuşuyor. İktidarın elindeki AA, bu hadsiz sözleri ne hikmetse 4 ay önce İngilizce gösteriyor. Böyle devlet aklı, böyle yönetim, böyle devlet adamlığı olmaz. Tepki vermesine rağmen muhalefeti sessiz kalmakla itham eden bu iktidara asıl ben sormak isterim. Hadsiz sözlerin muhatabı olan partili cumhurbaşkanından tek bir kelime duyan oldu mu?

MUHALEFETİN SIRTINA SORUMLULUĞU YÜKLEYEMEZLER

Bulunduğu makam Türk Milleti’nin şerefini temsil eder. O makama yapılan saygısızlığa ilk cevap vermesi gereken Sayın Erdoğan’dan tek bir cümle duyan var mıdır? İYİ Parti sözlerin muhatabı değildir, tek bir teması yoktur. 15 Temmuz’dan çok kısa süre sonra desteklediğini söyleyen Biden ile Erdoğan’ın sarmaş dolaş görüntüleri mevcuttur. Nitekim Biden’ın sözleri üzerine Trump da ‘Erdoğan seni dinler, konuş, şu meseleleri hallet diyorlar’ sözleri de en az Biden’ınki kadar onur kırıcıdır. Devleti yönetenler, sorumluluğu muhalefetin sırtına yükleyemez. Devlet şikayet etmez gereğini yapar. İktidar ve beceriksiz kadrolarının yaptığı şey, oyalamaktan ibarettir. Millet iş aş istiyor, onlar seçim konuşuyor, naftalinli sandıklardan çıkarıp cambaza bak oyunu oynuyorlar.