İYİ Partili Durmuş Yılmaz'dan Meclis Başkanlığı teslim töreninde imalı sözler

İYİ Partili Durmuş Yılmaz'dan Meclis Başkanlığı teslim töreninde imalı sözler
Geçici TBMM Başkanlığı yapan İYİ Partili Durmuş Yılmaz, Meclis Başkanlığı mührünü törenle yeni Meclis Başkanı olarak seçilen Binali Yıldırım'a teslim etti. Törende konuşan Yılmaz, "Kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde özgürlükler tam olmaz" dedi.

Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz, yapılan törende Meclis Başkanlığı mührünü yeni Meclis Başkanı olarak seçilen Binali Yıldırım'a teslim etti.

Devir teslim töreninde konuşan İYİ Partili Yılmaz şunları söyledi:

“703 Sayılı KHK ile ortaya çıktı ki bir numaralı mühür bu mühür mü? Cumhurbaşkanı’nın aldığı mühür mü?

Bu andan itibaren TBMM’nin, Cumhurbaşkanı’nın yokluğunda kendisini temsil etmesi gibi bir durum yok. Bu sadece Cumhurbaşkanı’nın yardımcısının elinde."

“KUVVETLER AYRILIĞININ OLMADIĞI YERDE DEMOKRASİ OLMAZ”

"Montesquieu’nun da dediği gibi anayasal hareketlere bir çerçeveden bakarsak, kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde, özgürlükleri tam olarak yaşamamız mümkün değil."

“ANAYASA’DA, TBMM’NİN ÜSTÜNDE BİR GÜÇ YOKTUR DİYOR ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM NASIL İŞLEYECEK GÖRECEĞİZ”

Anayasa’mızın 104. Maddesinde açık ve net olarak  Anayasa’nın ve TBMM’nin üstünde bir güç yok deniliyor. Bunun önümüzdeki dönemde nasıl geleceğini hep birlikte göreceğiz.

Güçlü bir kuvvetler birliğine mi evrileceğiz, gerçekten kuvvetler ayrılığını muhafaza edecek miyiz zaman içinde göreceğiz. Bütün milletvekillerine bu konuda titizlikle milletin iradesini bu meclis çatısı altında tecelli etmesi gerektiği konusunda çalışma ve gayrette olması gerektiğini düşünüyorum. Ve size başarılar diliyorum.”

İlgili Haberler