İYİ Partili Eryılmaz'dan çarpıcı FETÖ'yle mücadele değerlendirmesi

İYİ Partili Eryılmaz'dan çarpıcı FETÖ'yle mücadele değerlendirmesi
15 Temmuz gecesi darbeye karşı duran isimlerden İYİ Partili Mehmet Fatih Eryılmaz, canlı yayında FETÖ'yle ilgili çarpıcı analizlerde bulundu. Eryılmaz, "Fiziki yönüyle mücadelenin yanında zihniyetle mücadele de olması lazım" dedi.

İYİ Parti kurucuları arasında yer alan ve 15 Temmuz günü darbecilerin açtığı ateş sırasında ağır yaralanan eski Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Eryılmaz, darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde konuştu.

Girişimi NTV’ye değerlendiren Eryılmaz, “Birbirini tanımayan FETÖ'cüler cezaevlerinde tanışıyor, toplu ifadeler veriyorlar. Bu da çözülmeyi zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Eryılmaz’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“ÇÖZÜLME ORANI ÇOK AZ”

“Karşımızdaki örgüt her türlü kapalılıktan güç devşiren bir örgüt. Karşınızda bir insan var, patlayan bir silah var, o yüzden delilleri daha net. Örgütün yapısını devam ettirdiğini görüyorsunuz. Benim fikrime göre çözülme oranı çok az.

Cezaevlerinde 50-60 kişilik koğuşlarda birbirlerini tanımayan örgüt üyeleri tanıştılar. Savunmalarını toplu halde veriyorlar. Bu da çözülmeyi zorlaştırıyor."

“ZİHNİYETLE MÜCADELE LAZIM”

“Karşımızdaki örgüt konvansiyonel bir örgüt değil. Bu örgüt melez bir örgüt. O yüzden bu adamlarla konvansiyonel mücadele edemezsiniz. Mücadele yöntemleri çeşitlendirilmeli. Sadece fiziki yönüyle mücadele ediliyor. Asıl mücadelenin FETÖ zihniyetiyle edilmesi lazım.

FETÖ doğalgaz gibidir. Ben öyle tarif ediyorum. Doğalgazın rengi, kokusu olmaz. Siz kitabınızı okurken bir bakmışsınız, can vermişsiniz. Sizin yok olmanız için gerekli atmosferi inşa eder.

Sivrisinekleri öldürerek, bu bataklığı kurutamayız. Öncelikle atmosferi inşa etmemiz lazım. Bu da sadece polisiye tedbirler değildir.

Tavanla, taban arasındaki bağlantıyı koparmamız gerekiyor. Bu adamların her yerde yapılanmaları bulunuyor.”