İYİ Partili Fatih Eryılmaz: Bizim olduğumuz yerde FETÖ barınamaz

İYİ Partili Fatih Eryılmaz: Bizim olduğumuz yerde FETÖ barınamaz
İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden 15 Temmuz gazisi Fatih Eryılmaz, FETÖ ve partisinin FETÖ'yle mücadelesi hakkında açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz'da gerçekleşen hain kalkışmada gazi olan eski Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, kurucu üyeleri arasında bulunduğu İYİ Parti'yle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'cülerin partilerine sızamayacağını savunan Eryılmaz, "Genel Başkanımız Akşener'in de duruşu ortadadır. Bizim bulunduğumuz yere FETÖ sızamaz" dedi.

Sözcü'den Kamil Elibol'un sorularını yanıtlayan Eryılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"ŞEYTANI BİR ÖRGÜT" 

- Akşener'in partisinin kurucuları arasında yer almanıza giden süreç nasıl gelişti? 

Hayatım FETÖ üe mücadeleyle geçti. Bu şeytani örgüt Türk milletinin başma gelen en büyük tehdittir. Bu örgütle ilgili yazdığım yazıları partinin kurucuları da okumuş. Bu konuda görüşlerimi öğrenmek istediler. Kendilerine resmi çizmeye çalıştım, sonra beni davet ettiler. Memleketin büyük bir tehlikenin eşiğinde bulunduğunu söyleyen biri olarak sadece konuşmanın yeterli olmadığını, elimi taşın altına koymam gerektiğini hatırlattılar. Siyasi bir ikbal beklentim yok. 

"DAVAYI SULANDIRIR"

Akşener'in FETÖ ile ilişkili olduğu ve partinin kuruluş gayesinin buna hizmet ettiği iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

FETÖ ile mücadelede en büyük yanlış FETÖ davasını sulandırmaktır. Biraz beceriksizlik, biraz da tüm mületin davası olması gereken bir davayı kendi siyasi amaçlarına hizmet eder hale getirmenin en başta iktidara faydası olmayacaktır. Bu tam da FETÖ'nün istediği bir şeydir. Bu mücadele sadece iktidara bırakümayacak kadar önemlidir.

Sayın Akşener, bir siyasetçi olarak tüm hayati ortadadır. İktidar partisince de gayet iyi bilinmektedir. MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayınca bu iddialar ortaya atılmıştır. Bu iddiaları gayri ciddi buluyorum ve FETÖ mücadelesine zarar verici buluyorum.

Ülke olarak beka meselesi varken ciddi olma ve bir an önce sorunlarımızın çözümlerine yönelik hazırlık yapmaz zorundayız. Yapay sorunlar oluşturup kitleleri bölmeyelim.

FETÖ SAVARLIK GÖREVİ

İYİ Parti'de FETÖ'ye karşı özel bir göreviniz olacak mı?

Bu görev benim için sadece İYİ Parti ile değil yaşam felsefemle ilgili. Her an şeytanın mücessem hali olan FETÖ'cü çeteyle mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim.

Partiye FETO'cü sızma olabileceğini düşünüyor musunuz? 

15 Temmuz sonrası alınan tedbirlere rağmen FETÖ'nün savaş iradesi kırılmış değil.  FETÖ'cü şeytanlar tabiki halktan teveccüh gören bir partiye sızmak isteyeceklerdir. Yılan derisini değiştirir ama huyunu asla değiştirmez. Gerek şahsım, gerek parti olarak bu konuda teyakkuz halindeyiz.

FETÖ ile mücadele parti programında yazılı olarak ifade eden ilk partiyiz. Bizim olduğumuz yerde FETÖ yetişmez, sızamaz. Beni yıllarıdır tanıyan ve FETÖ ile mücadelemi bilen bazı AKP'li arkadaşlar 'bizim partide olsan daha mutlu olurduk, ancak yine de memnun olduk' dediler.