İYİ Partili Fatih Eryılmaz'dan AKP'li isimlere suç duyurusu

İYİ Partili Fatih Eryılmaz'dan AKP'li isimlere suç duyurusu
İYİ Parti Kayseri milletvekili adayı Fatih Eryılmaz, AKP'nin bazı Kayseri milletvekili adayları ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili adayı ve 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyeti önüne gelen tanklara karşı ilk direnişi başlatan emniyet amiri olan Mehmet Fatih Eryılmaz, AKP'nin Kayseri Milletvekili adaylarından Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş, Taner Yılmaz, İsmail Tamer ve Hülya Nergis Atçı hakkında "FETÖ üyeliği, FETÖ'ye yardım ve FETÖ'ye iltisak şüpheleri" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.  

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Emine Bağcı ve parti yöneticileri ile birlikte basın açıklaması yapan Eryılmaz, “İktidar, memurlara uyguladığı FETÖ kriterlerini hiçbir milletvekili adayına uygulamamıştır” dedi.

Eryılmaz açıklamalarının devamında, “Milletimizce de bilinen FETÖ kriterleri, ulusal ve yerel basında da geniş yer bulmuştur. Biz İyi Parti adayları ve İyi Parti Kayseri İl Başkanlığı olarak bu kriterlerin İYİ Parti adaylarına uyguluyoruz. Biz bu uygulamayı yaparken hem kendi imkanlarımızı hem de devletin çeşitli imkanlarını uyguluyoruz. Bu FETÖ kriterleri uygulamasının AKP’li adaylara da uygulanmasını istiyoruz.

a77a700d-b26a-4b6d-b3da-519d705e9bfd.jpg

Gerek açık kaynaklardan gerekse halk arasında konuşulan konulardan biliyoruz ki, AKP aday listesinde FETÖ ile iltisaki bulunan birçok isim bulunmaktadır. Artık sır olmaktan çıkan ve herkesin bildiği bir konu olan bu FETÖ konusunun memleketten tamamen temizlenebilmesi için başta bütün siyasi partiler bu konuda çok dikkatli olmalıdır.

Bu yüzden bizim Cumhuriyet Başsavcılığımızdan ve emniyet güçlerinden talebimiz, dilekçemiz doğrultusunda ve elde ettiğimiz diğer kaynaklar doğrultusunda gerekli incelemelerin ve araştırmaların yapılarak AKP listesinin de FETÖ kriterlerinden geçilmesidir” ifadelerini kullandı.