İYİ Partili Örs, TBMM Başkanı Şentop ile Gürcistan’a gitti

İYİ Partili Örs, TBMM Başkanı Şentop ile Gürcistan’a gitti
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, resmi görüşmelerde bulunmak üzere TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki parlamento heyeti ile Gürcistan’a gitti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, Gürcistan Parlamentosunu ziyaret etti ve Meclis Başkanı Şalva Papuaşvili ve parlamenterler ile görüştü.

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs şu ifadeleri kullandı:

“TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop başkanlığındaki parlamento heyetimizle Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bir dizi resmi görüşmelerde bulunduk. Gürcistan Meclis Başkanının daveti üzerine gerçekleşen bu ziyarette, iki ülke parlamentoları arasında iş birliği, ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Komşu iki ülke Gürcistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler, parlamenter diploması alanında ve ticari anlamda üst düzeyde devam etmektedir. Bu ziyaretimiz, iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesi açısından önemlidir. Ziyaretimiz sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Gürcistan Parlamentosu arasında “Parlamentolar Arası İş Birliği Protokolü” imzalandı. 5 yıl süre ile geçerli olacak bu protokol ülkelerimiz arasında siyasi, ekonomik, sosyal, bilimsel ve kültürel alanlarda iş birliğine katkı sağlayacaktır.”