İYİ Partili isim Bilecik'te ağaç kesimini durdurdu

İYİ Partili isim Bilecik'te ağaç kesimini durdurdu
Bilecik’in Söğüt ilçesinde yapılması planlanan Hafız Evi ve Mescid binası doğrultusunda ağaçların kesilmesi, İYİ Partili Aydoğdu’nun girişimi sonrası valinin değerlendirmesiyle durduruldu.

İlker TURAN / YENİÇAĞ BİLECİK

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi tören alanında ki çok sayıda mevcut ağaçların kesimi ve söküm çalışmasının başlaması üzerine İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Halil Aydoğdu harekete geçti.

Üç dönem Söğüt Belediye Başkanlığı yapan, şuan da İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olan Halil Aydoğdu, alana giderek yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmeler sonunda çalışmaların o gün durdurulması konusunda mutabakat sağlanmış akabinde Bilecik Valisi Bilal Şentürk ile yapılan görüşmeler sonucunda projenin askıya alınarak tekrar değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Konuyla alakalı Halil Aydoğdu; Dar-ül Kurra (Hafız Evine) ya da yapılacak olan Mescid binasına karşı olmadıklarını, hatta ihtiyaç olduğunun farkında olduklarını, fakat yapılacak alanda 50 ile 100 yaşını doldurmuş ağaçların bulunduğunu ve kesilmesine karşı olduklarını, Hafız Evinin yaklaşık 80 metre gerideki ağaçsız alana yapılabileceğini dile getirdi.

Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, ağaçları kurtaracak şekilde proje tadilatı yapıldı.

Bu konu üzerine memnuniyet duyan Söğüt halkı, İYİ Partili Halil Aydoğdu ve Vali Bilal Şentürk'e gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ettiler.

whatsapp-image-2020-09-05-at-20-58-44-1.jpegwhatsapp-image-2020-09-05-at-20-58-44-2.jpegwhatsapp-image-2020-09-05-at-20-58-44.jpeg