İYİ Partili Koncuk: Andımız geciktirilmeden okutulmalı

İYİ Partili Koncuk: Andımız geciktirilmeden okutulmalı
İYİ Partili İsmail Koncuk, 'Andımız' konusunda açıklamalarda bulundu. Koncuk, "Andımız geciktirilmeden okutulmalı" dedi.

FATİH ERBOZ / ANKARA

Danıştay'ın kararının ardından gözler okullarda andımızın okunup okunmayacağına çevrildi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Andımız pedagojik bir metindir ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile doğrudan doğruya örtüşen bir metindir. Andımızın pedagoji ilmine aykırı olduğunu iddia edenlerin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun hedeflerinden haberi yoktur. Ben bunu diyorum. Bu kanunun temel hedefleri nedir, bunu bir okusunlar" dedi. 
Bu kararın ardından Milli Eğitim Bakanlığının hiç vakit kaybetmeden valiliklere genelge çıkarması ve "Artık okullarımızda andımız okutulacak" demesi gerektiğini söyleyen Koncuk şunları kaydetti:
"Milli Eğitim bakanı Sayın Ziya Selçuk gibi kendisini Atatürkçü olarak ifade eden bir Milli Eğitim Bakanı'nın olduğu bakanlık Danıştay'ın bu kararına itiraz etmemeli. Danıştay'ın bu kararına itiraz etmek demek andımıza karşıyım demek. Andımıza karşıyım demek, Ne Mutlu Türküm diyene sözünden rahatsızım demektir. Andımıza karşıyım demek, varlığım Türk varlığına armağan olsun sözüne karşı olmak anlamına gelir. Andımıza karşıyım demek bu milletin değerlerini ifade eden büyüklerimi saymak, küçüklerimi sevmek iddiasından rahatsızlık demektir. Bu karara itiraz edilmemelidir." 

"ANDIMIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR METİNDİR"

Pedagojik açıdan andımızın değerlendirmesini yapmanın doğru bir yaklaşım olacağına vurgu yapan Koncuk, "Neden, andımız pedagojik bir metindir ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile doğrudan doğruya örtüşen bir metindir. Andımızın pedagoji ilmine aykırı olduğunu iddia edenlerin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun hedeflerinden haberi yoktur. Ben bunu diyorum. Bu kanunun temel hedefleri nedir, bunu bir okusunlar. Ondan sonra açıklama yapılmalı. Daha en başından biz tüm bunları göz önüne alarak vakit kaybetmeden davayı açmıştık" diye konuştu. 

İlgili Haberler