İYİ Partili Koray Aydın: Yerel seçimlerde sokakta olacağız

İYİ Partili Koray Aydın: Yerel seçimlerde sokakta olacağız
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, bir partinin 5 yılda yaşayabileceği birçok şeyi 1 yılda yaşamak durumunda kaldıklarını, yerel seçimlerde "ittifak gibi niyet ve görüşmeleri" olmadığını söyledi.

GazeteDuvar'ın sorularını yanıtlayan Koray Aydın, partinin dağılacağı iddialarına, mahalli seçimleri hedef göstererek, "El mi yaman bey mi yaman göreceğiz" sözleriyle karşılık verdi.

Koray Aydın, Başkanlık Divanı'nın teşkilata yönelik aldığı kararın önemli bir çalışmanın ürünü, çok stratejik olduğunu ifade etti.

Aydın, "Çünkü teşkilatlar partilerin taşıyıcı kolonlarıdır. Bu kolonlarda bir zafiyet varsa bunun giderilmesi yöneticilerin görevidir. Öngörü gerektirir. 81 ilin 81'inde de firesiz bu işlemin gerçekleşeceğini şu anda söyleyebilirim" dedi. Çok daha istekli, coşkulu, heyecanlı, hedefe kilitlenmiş, ne yaptığını bilen, kararlı bir teşkilat yapısı ortaya çıkaracaklarını söyleyen Aydın, 24 Haziran seçimlerine girerken böyle bir imkanları olmadığını kaydetti.

"Edindiğimiz tecrübelerle mahalli seçimlere en dinamik kadroyla biz gireceğiz" diyen Aydın, şöyle konuştu:

"İYİ Parti için 'Derme çatma bir parti, bir türlü yolunu bulamadı, kesin dağılır, bir kısmı MHP'ye bir kısmı Demokrat Parti'ye gider' gibi iddialar iktidar medyasının yönlendirmesiyle oluyor. Seçim sokakta kazanılır. Sokak siyasetine döneceğiz ve sokaktan hiç çıkmayacağız. Artık kahvehaneler, pazarlar bizim mekanlarımız olacak. Mücadeleyi orada vereceğiz. Yerel seçimlerde sahada aslanlar gibi çalışan, vatandaştan gerçekleri anlatarak oy isteyen, her zeminde gerçekleri haykıran, sözlerinin arkasında durarak mücadele eden bir kitle yaratmak istiyoruz.

Bunu yapamazsanız sonraki genel seçimleri de garanti edemezsiniz. Şimdiden aday arayışlarına başladık. Bizim şu anda ittifak gibi bir niyetimiz, ittifak için bir görüşmemiz yok. Böyle bir niyet için de değiliz. Ama Recep Tayyip Erdoğan karşıtı seçmenin zaten sandıkta ittifak yapmaya yatkın olduğunu biliyoruz. Bunun yönlendirmesinin nasıl olacağı ayrıca bir planlama gerektirir. Zamanımız var. O planlamayı da yaparız."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Cumhur İttifakı"nın yerel seçimlerde devam etmesi yönünde yaptığı çağrıyı da yorumlayan Aydın, şunları söyledi:

"İktidar partisinin ittifaka ihtiyacı var. Bir koltuk değneğine ihtiyacı var. Biz o ittifakın devam edebileceğini tahmin ediyorduk. Yerel seçimde ittifak çağrısını yapan MHP lideri Bahçeli oldu ama İktidar daha sonra 'olabilir' dedi. Önce Sayın Bahçeli söylüyor sonra yapıyorlar. Sanki o istiyormuş gibi yapıyorlar. Şimdi de ittifakı isteyen Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bahçeli değil."

TBMM'nin yeni yasama dönemi iktidarın nasıl kullanıldığının test edileceği bir dönem olacağını kaydeden Koray Aydın, şöyle dedi: "Eğer Meclis kanunlara, içtüzüğe dayalı işlemediği takdirde Türkiye'de yeni bir kargaşa çıkar. İktidarın 'Ben yaptım oldu'sunu kabul edecek bir Meclis yapısı olduğunu düşünmüyorum. Ciddi direnişler olur. Bu Meclis'te ağzı bandajlanacak bir muhalefet yok."